"Piramida" kreće u osvajanje Kanade, Merliću i Ogresti navodno velika lova

NAKON uspješnog proboja na regionalno tržište, patent bračnog para Dubravka Merlića i Željke Ogreste, emisija "Piramida", planira proboj i na najzahtjevnije tržište medija - američko. "Piramida" se od jeseni počinje prikazivati u Kanadi, na televizijskoj postaji Tele Quebec, a televizijski stručnjaci nagađaju kako se cijena jedne emisije kreće između dvije do četiri tisuće eura, što bi po sezoni ukupno bilo sto i osamdeset tisuća eura, prenosi Jutarnji list.

Ljudi iz kanadske produkcijske tvrtke Avanti Cine Video za "Piramidu" su se zainteresirali još 2005. godine kad je emisija predstavljena u Luzernu, i u konkurenciji od 358 formata iz 32 zemlje osvojila "Zlatnu ružu", jednu od najuglednijih svjetskih televizijskih nagrada. Prvo kanadsko izdanje "Piramide" premijeru će doživjeti 12. rujna, i to na francuskom jeziku, a show će voditi kanadska televizijska zvijezda Stephen Bureaue, koji je nekoliko godina bio urednik i voditelj središnjih "Vijesti".

Stephen Bureaue u Zagreb je doputovao s producentom kanadske "Piramide" Claudeom Maherom, kako bi se sastali s Merlićem i dogovorili detalje, vidjeli snimanje emisije "iz prve ruke", te snimili situaciju na "Piramidinom" domaćem terenu. Kanada će tako, nakon Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije, Bugarske i Crne Gore, biti osma zemlja u kojem će se ovaj talk show prikazivati, što "Piramidi" otvara vrata globalnog i ciljanog, američkog tržišta.

V.V.
Foto: Index, HRT

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara