"Pjesma Billie Jean je plagijat, Michael Jackson je stalno krao"

"Pjesma Billie Jean je plagijat, Michael Jackson je stalno krao"

Foto: Splash

SLAVNI glazbeni producent Quincy Jones koji stoji iz niza uspješnica Michaela Jackson optužio je pokojnog kralja popa da je plagirao nekoliko svojih hitova, među njima i slavnu pjesmu "Billie Jean".

"Ne želim to govoriti javno, no Michael je pokrao mnoge stvari. Pokrao je mnogo pjesama", rekao je 84-godišnji producent koji je sudjelovao u realizaciji mitskih Jacksonovih albuma "Thriller" i "Bad".

"Osim toga, bio je makijavelist koliko god je mogao", rekao je Quincy za portal Vulture.

Upozorio je i na sličnosti između "Billie Jean" i pjesme "State of Independence", disko kraljice Donne Summer koja je bila objavljena nekoliko mjeseci prije Jacksonova hita, a obje je producirao Jones.

Jacksona, koji je umro 2009., Quincy Jones je osim toga optužio za "škrtost" jer je odbio financirati Grega Phillinganesa kada je pripremao hit "Don't Stop 'Til You Get Enough". Phillinganes je svirao klavijature za Thriller.

Quincy Jones i dalje je vrlo aktivan u svijetu glazbe, a nedavno se istaknuo intervjuom za časopis GQ u kojem je rekao da ima 22 tvrtke diljem svijeta, da govori 26 jezika i da se podvrgnuo tretmanu u Švedskoj koji će mu omogućiti da poživi 110 godina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara