Plagijat za kosu: Kate Hudson tuže zbog krađe ekoloških proizvoda

NAKON što se konačno skinula s naslovnica tabloida zbog naglo okončane veze sa sedmerostrukim pobjednikom Tour de Francea, biciklistom Lanceom Armstrongom, glumica Kate Hudson ovoga se puta našla u središtu skandala, jer ju je jedan laboratorij iz Los Angelesa optužio da je ukrala njihovu ideju za proizvode za njegu kose. Prema pisanju stranih medija, poznata je glumica optužena da je ukrala proizvod tvrtke 220 Laboratories koji je potom prodavala pod svojim imenom.

Kate je prošle godine među divljim životinjama na safariju u Africi pozirala fotografu Peteru Lindberghu u svrhu promocije svojih ekoloških proizvoda za njegu kose baziranim na vulkanskom pijesku, koje je kreirala u suradnji sa svojim dugogodišnjim frizerom Davidom Babaiijem. Linija proizvoda nosi naziv "David Babaii for WildAid", a deset posto prihoda od prodaje tih proizvoda odlazi međunarodnoj organizaciji WildAid kojoj je svrha zaštita divljih životinja od ilegalnog trgovanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glumica na fotografijama pozira uz egzotične životinje kako bi upozorila na njihovo nestajanje,  iako se isprva činilo kako je ovo samo još jedna dobra gesta slavne osobe, na vidjelo je isplivala i druga strana priče. Naime, tvrtka 220 Laboratories tvrdi kako je Kate ukrala njihovu ideju o vulkanskom proizvodu, a navode čak 17 razloga zašto bi se protiv glumice i njezina poslovnog partnera trebala podići optužnica. Prema njihovim tvrdnjama, Hudson i Babaii su se s tom tvrtkom usmeno dogovorili o suradnji, nakon čega je Kate počela promovirati i prodavati proizvode, a njih je iz cijelog projekta potpuno izbacila i sebi priskrbila svu slavu.

"Kate i njezini odvjetnici proučavaju slučaj, međutim sud im još nije dostavio poziv za saslušanje. Ona nije upoznata s tom tvrtkom niti je ikada pričala s njima pa se prema tome nije mogla ni poslovno dogovarati. Smatramo da su ovakve optužbe u potpunosti neutemeljene", kratko je komentirao Katein glasnogovornik Brad Cafarelli. Još nije poznato koliko točno novaca tvrtka 220 Laboratories potražuje od glumice.

K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara