Plavuše iz Ifigenije: Spremne smo na sve

TRI MLADE uspješne plavuše - Ninu Kaić, Noru Krstulović i Lanu Barić veže ljubav prema daskama koje život znače i zajednički projekti u kazalištu Mala scena. Njihova posljednja predstava "Ifigenija" nedavno je premijerno izvedena, već pripremaju nove kazališne komade, o sapunicama ne razmišljaju, ali ih ne bi odbile zbog dobre zarade. "Nemoralne ponude"!? Uz veliki honorar i Photoshop, složne su - zašto ne?

Cure su vrlo zadovoljne što je predstava "Ifigenija" premijerno prikazana 25. siječnja ostavila dobar dojam na publiku, a, što je najvažnije burne diskusije koje se vode nakon predstave najbolja su potvrda da je predstava bila pun pogodak. Naime, drama za mlade 22- godišnje Lane Šarić donijela je jednu novost - kazalište je pretvoreno u otvoreni forum gdje publika nakon izvedbe raspravlja o tematici i problemima o kojima predstava progovara.

"Tematika predstave na neki se način tiče svakog srednjoškolca, u njoj mnogi pronalaze sebe kao žrtvu obiteljskih odnosa, ili u odnosu kralja Agamemnona i kraljice Klitemnestre prepoznaju probleme u odnosima svojih roditeljima", objašnjava Ifigenija, 24-godišnja Nina Kaić.

Pomoćnica redatelja Nora Krstulović kaže da je predstava posebno zaintigrirala srednjoškolsku publiku, što pokazuju duge diskusije u Maloj sceni te dodaje da su upravo reakcije i preporuke koje se šire po školama najbolja potvrda da su napravile kvalitetan projekt.

Korčulanka se može pohvaliti bogatom bigrafijom. Tijekom i poslje završene Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu Nora je radila kao producentica, redateljica, autorica i urednica nekoliko web portala i projekata za Dubrovačke ljetne igre. Za navedenu kulturnu manifestaciju radila je kao PR manager, bavila se marketingom, bila je predavač te prevodila kazališne komade. Za "Ifigeniju" je osim redateljskog posla priredila uvodni dio istoimenog naslova koji je tiskan u Biblioteci Mala scena.

Nora ne bježi od svaštarenja, kako kaže, nikada se nije uklapala u šablone te smatra da su svi poslovi koje je radila na naki način povezani.

Mlada Splićanka Lana Barić ulogu kraljice Klitemnestre odigrala je vrlo uvjerljivo. Glumačko iskustvo stekla je još za vrijeme srednjoškolskih dana u Kazalištu mladih u Splitu a tijekom studija Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu igrala je u nekoliko predstava, od kojih ćemo izdvojiti onu Miljenka Jergovića "Kažeš anđeo" te u par kratkih filmova. Nakon srednje škole upisala je studij novinarstva u Zagrebu, no ljubav prema glumi prevagnula je, bio je dovoljan jedan novinski oglas da spakira kofere i otputuje u susjednu zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nina je apsloventica na ADU-u u Zagrebu i za sada je vrlo zadovoljna svojom glumačkom karijerom. Trenutno priprema novu predstvu, petu po redu za kazalište Mala scena i igra u "Komediji". Svoj glas posuđuje likovima u projektu "Laku noć Hrvatska" i jednom animiranom filmu u produkciji HRT-a.

Na pitanje bi li glumile u nekoj od sapunica u domaćoj produkciji, složno odgovaraju da im se  sapunice ne sviđaju, ali da ponude ne bi odbile jer se u tim projektima može najviše zaraditi. Lani su takvi projekti odbojni jer smatra da bi kasnije njen glumački rad bio poistovjećivan isključivo sa sapunicama, a s druge strane, svjesne su da će im se u životu pružiti samo nekoliko uloga koje će odgovarati njihovim senzibilitetima.

U šali kažu da su spremne na sve, ukoliko im se ponudi dobar honorar. Ne vide ništa loše u tomu što su se njihove starije kolegice razodjenule pred objektivima fotoaparata. Smatraju da je problem što živimo ne u konzervativnom, već licemjernom društvu u kojem je puno nasilja, a buka se diže oko golišavih fotografija. Nina otkriva kako su se prošlo ljeto kupale na nudističkoj plaži, a poziranje u "Evinom kostimu", prihvatile bi pod jednim jedinom uvjetom - veliki honorar i potpuna kontrola nad Photoshopom.

Nora je vrlo razočarana medijskim napisima o navodnoj vezi s francuskim glumcem Williamom Nadylamom. Zaključuje da medijski prostor ne treba trošiti na gluposti te da je ono što radi jedino vrijedno spomena. Hoće li put Francuske, nije nam željela otkriti.

I.B.
Foto: Dragan Predojević

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara