Ples sa zvijezdama: A gdje je nestao spektakl?

NEĆEMO ulaziti u to jesu li HTV-ovci znali što rade kada su odabirali osam "poznatih" za drugu sezonu zabavnog showa "Ples sa zvijezdama", ali što je tu je. Situacija je takva da ćemo u narednih nekoliko tjedana subotom na malim ekranima gledati par osoba koje već mjesecima proviruju iz svake druge (ili treće) paštete na medijskim policama ni prenisko, ali ni previsoko smještenim, ima onih o čijem smo privatnom životu čitali tokom ovog ljeta pa se toga još uvijek nekako ne možemo zasititi, a ima i onih čije lice u narednih nekoliko tjedana možda i poželimo gledati na malim ekranima.

Već u prvoj emisiji četveročlani je žiri odabrao one koji su pokazali potencijal i nagradio ih visokim ocjenama. Među njima bili su glumac Damir Markovina s partnericom Anom Herceg (koji su dobili najviše ocjene), a slijede ih s jednakim brojem bodova Nikolina Pišek i Ištvan Varga te Hrvoje Kraševac s partnericom Lanom Jurčević, koju je Ćurlić u jednom trenu podsjetio da je na svom blogu napisala da ima tremu prije nastupa, što mu je priznala i tijekom emisije. Najniže ocjene osvojili su Davor Gobac s partnericom Tamarom Despot te Iva Majoli i Marko Herceg.

Gledatelje su kroz program vodili Duško Ćurlić i Barbara Kolar, koji su bili ništa više niti manje duhoviti i zanimljivi nego prošle sezone. Onima željnima krvi,  za oko će zapeti prvi dio večerašnje emisije, u kojemu Kolar Mirka Fodora, koji je također jedan od natjecatelja, oslovljava sa "nesuđeni šefe", na što joj on uzvraća kiselim smiješkom.

Pišek: Jedini ples kojega sam ja znala bio je onaj kavanski

Nikolinu Pišek, zna se, volimo jer je prirodna, i za razliku od pojedinaca, nije nabacila iritantan i beskrajno dosadan "uništit ću konkurenciju" stav, nego je ležerno publiku još u najavi upoznala s podatkom da je jedini ples kojega je ona do "Plesa sa zvijezdama" znala, bio onaj "kavanski". "Znači, na šanku, ispod šanka, pored šanka", pojasnila je voditeljica "Shpitzze". Prijateljicu Snježanu Mehun, čiji je lik odabrala kao onaj koji će ju bodriti u video poruci emitiranoj prije nastupa, nekako ćemo joj oprostiti.

Vjerojatno najviše očekivan nastup bio je onaj Ive Majoli, nerijetke gošće naslovnica tabloida. Iva se, međutim, u showu nije pretjerano isticala, bez prenemaganja i ponizno otplesala je svoj dio i povukla se, za što joj priznanje zasluženo mora biti odano.

Smrtno dosadan bio je pak nastup Danijele Martinović, koja je publiku odlučila zabaviti na način na koji se to radilo 1995., umjetnim kešenjem i izjavama tipa "U mene je srce pravo hrvatsko, junačko". Rekla je ona vjerojatno još koječega, ali sve je to isparilo za vrijeme prvog drijemeža na kojega je natjerala gledatelje nagovijestivši im svojim ponašanjem da ni u tridesetinekoj ne namjerava odustati od nekada možda simpatičnog, danas već otužnog stila "vrckave male". No, o njoj bolje ne pisati previše jer bi Alka Vuica kojoj je, nakon "Sodome i Gomore" s video uratkom u kojem naslovnu ulogu igra vremešni splitski playboy Josip Radeljak plakala na telefon, istu stvar od osjetljive Danijele mogla slušati ponovno. A Vuicu nitko ne želi imati na duši.

Nekada se ples, prisjetit će se nostalgičari, podrazumijevao pod vještine kojima bi svakako morala baratati osoba koja se bavi showbizzom. U zemlji u kojoj za pjevanje nije potreban glas, baš ovakav bi show trebao imati itekakvu "prođu". Jer na niske standarde (kako u životu tako valjda i u showbizzu) naučen hrvatski narod će se zadovoljiti i ako oni koje gledaju na malim ekranima znaju i hodati.  Za neke, viša sila neka nam dušu prosti, možda je i bolje da više plešu, a manje pjevaju. Sve u svemu, u emisiji se ništa posebnoga nije promijenilo, ista scenografija, isti voditelji, isti žiri, isti plesači - i novi natjecatelji. Ako baš nemate što drugo raditi subotom, gledajte. Ako očekujete spektakl, okrenite program.

B.S.
Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara