Počela prodaja ulaznica za nastup Glenn Miller Orchestra u Zagrebu

Foto: PR fotografija

ULAZNICE za koncert Glenn Miller Orchestra su u prodaji. Veseo i nemiran duh Glenn Millera, jednog od najistaknutijih glazbenika s početka prošlog stoljeća, 13. siječnja osvojit će dvoranu Lisinski jer će uživo biti izvedene njegove najpoznatije skladbe, među ostalim "Moonlight Serenade" i "In The Mood".

Večeri elegancije i swinga, dotjerane dame spremne za ples i šarmantna gospoda koja uživaju u najljepšoj glazbi četrdesetih godina te pucketavi i topao zvuk vinila, doživljaj su koji budi uspomene malo vremešnije publike. Prisjećajući se neponovljive glazbene ere, djedovi i bake ili mame i tate predano su prenosili ljubav za tom vrstom glazbe mlađim generacijama zbog čega danas Glenn Miller Orchestra rasprodaje dvorane diljem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasaJedan od najzaslužnijih za razvoj i popularnost američke glazbene scene u četrdesetim godinama prošlog stoljeća nesumnjivo je bio Glenn Miller, poznat po svojem talentu, okruglim naočalama i po tragičnoj sudbini, život mu je okončan avionskom nesrećom kad je nestao letjevši preko La Manchea. Njegov kraj nikad nije rasvijetljen što je nastavilo intrigirati svjetsku javnost isto kao što je i njegova glazba nastavila živjeti desetljećima nakon njegove smrti. Znao je prepoznati kako diše američka publika i davao joj je ono što su htjeli, savršeno izvedeno, do te mjere da su mu katkad zamjerali pretjerani perfekcionizam.

Zagrebački koncert Glenn Miller Orchestra prvi je datum regionalne turneje koja će ih odvesti u Lendavu, Mostar, Podgoricu, Sarajevo i Beograd. Ulaznice za ovu glazbenu čaroliju u vrhu su najpoželjnijih blagdanskih poklona, a njihova je cijena gotovo dvostruko povoljnija od cijena iz 2008. godine. Podijeljene su u četiri kategorije: 150 kuna, 180 kuna, 220 kuna te 260 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara