Počelo novo Durexovo istraživanje o seksualnim navikama

Danas je započelo veliko Durexovo istraživanje seksualnih navika za 2005. godinu u kojem treću godinu zaredom mogu sudjelovati i Hrvati i Hrvatice ako ispune upitnik koji se nalazi na portalu Iskon interneta, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare hrvatskog predstavništva kompanije Durex, poznatog svjetskog proizvođača kondoma.

"Durex Sex Survey" najveće je takvo istraživanje u svijetu, prošle godine upitnik je ispunilo više od 350 tisuća ljudi iz 41 zemlje svijeta, a ove se godine očekuju još veći odaziv.

Istraživanje će trajati do 31. srpnja, a rezultati će biti objavljeni 8. studenoga.

Osim pitanja o seksualnim navikama, upitnik sadrži i pitanja koja bi trebala pokazati razinu seksualne prosvijećenosti i educiranosti o spolno prenosivim bolestima, te kako se mladi informiraju i educiraju o seksualnosti.

Ta su pitanja značajna s obzirom na podatak da se 50 posto ispitanika prošle godine izjasnilo da u intimni odnos ulazi s osobama koje su im nepoznate, istaknula je Tatjana Rogar iz Durexovog hrvatskog predstavništva.

Inače, na ljestvici seksualno aktivnih nacija Hrvatska je lani među 41 zemljom zauzela 14. mjesto, što je pad u odnosu na 2003. godinu kada je bila peta na toj ljestvici. Ipak, Hrvati i Hrvatice i dalje ostaju nacija s najvećim brojem orgazama.

Severina i Goran Višnjić već su dvije godine među najseksipilnijim javni osobama u Hrvatskoj.

Prema prošlogodišnjem istraživanju, ispitanici u prosjeku ljubav vode 103 puta u godini. Među njima najviše Francuzi - 137 puta a najmanje Japanci - 46 puta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara