Pogledajte atmosferu na velikom koncertu Prljavaca u Areni

Pogledajte atmosferu na velikom koncertu Prljavaca u Areni
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

PRLJAVO KAZALIŠTE nastupa u Areni Zagreb povodom 30. godišnjice velikog koncerta održanog na Trgu bana Josipa Jelačića. Arena je bila rasprodana čak mjesec i pol prije koncerta pa će Prljavci i sutra svirati u njoj.

Ovakav interes za njihovim nastupima ne čudi jer su Prljavci prošle godine svoju veliku okruglu godišnjicu, 40 godina postojanja, proslavili na stadionu u Kranjčevićevoj pred 35.000 ljudi. Koncerti se održavaju dan, odnosno sad i dva, nakon 30. obljetnice legendarnog koncerta koji je na glavnom zagrebačkom trgu okupio preko 250 tisuća ljudi.

U to su vrijeme Prljavci bili mladi bend koji je na turneji promovirao svoj tada novi album "Zaustavite zemlju", a kako su u više navrata priznali, nisu ni sanjali da će tim nastupom zaista zaustaviti zemlju i okupiti više od četvrtine milijuna ljudi. 

Na besplatan koncert koji su odlučili pokloniti "voljenom gradu" stiglo je 110 autobusa iz cijele Hrvatske, a na tadašnjem Trgu Republike zavladala je nezapamćena gužva.

Koncert Prljavaca trebao je biti zabranjen, no to se na kraju nije dogodilo. Pripadnici tadašnje milicije stigli su 20 minuta prije koncerta kako bi isključili struju, ali se nisu mogli probiti kroz gužvu. Članovima benda bilo je naređeno da obavijeste publiku da se koncert otkazuje, no oni to nisu željeli napraviti.

Umjesto toga dogodio se otad najveći skup u povijesti hrvatskog naroda koji je najavio i nadolazeće događaje, raspad SFRJ-a i Domovinski rat. 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara