Pogledajte impresivnu scenografiju s nove turneje Hladnog piva

Pogledajte impresivnu scenografiju s nove turneje Hladnog piva

Foto: Press fotografije

ZA TURNEJU Hladnog piva koristit će se više od 30 tona opreme koju će dopremiti šest šlepera, na postavljanju će raditi više od 100 ljudi. U galeriji možete pogledati samo dio onog što vas ovog petka očekuje u Areni Zagreb. Nakon zagrebačkog koncerta, scenografija putuje u ostale gradove turneje. Autorski dvojac Zdenko Bašić i Manuel Šumberac, svjetski priznati i nagrađivani ilustratori i animatori, za cover albuma i vizual plakata osmislili su i dizajnirali "Svijet glamura" u svom prepoznatljivom stilskom izričaju, kombinirajući fotografije, lutke i 3D elemente, stvarajući svojevrsnu "slikovnu knjigu", baziranu na tekstu i pojavi Hladnog piva.

Dizajn i ludi "kirbajski" ugođaj je bend toliko dojmio da su odlučili sam vizual koristiti i kao logo Hladnog piva, a prema vizualima i idejnom rješenju Bašića i Šumberca, PILOT studio koncipirao je i sam spot za pjesmu "Svijet Glamura". Splitski umjetnik Renato Stefanović prema tim je vizualima koncipirao i samu scenu koja će biti postavljena na koncertima a čiji dio vam sad predstavljamo. Nakon mjesec i pol rada, nabave, vozanja, pilanja, lijepljenja, varenja, šivanja i bojanja skrojilo se i sašilo 700 m2 platna, izrezalo i zalijepilo 6m stiropora, lesonita, dasaka. Probušilo se i zalijepilo 500 ping-pong loptica i nastalo je 20x20m scenografije za turneju Hladnog piva!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osobno smo jako sretni što je naša ilustracija i cijeli svijet koji smo kreirali zaživio na pravi način,i evo iz dvodimenzionalnog svijeta knjige oživio i kroz medij weba, filma, scene i samog koncerta. Svoj posao doživljavamo vrlo ozbiljno i jako nas je veselilo raditi na temelju tekstova koje smo dobili kao predložak za cijelu priču. A izgleda da smo uspjeli jer je i cijeli bend prepoznao da smo utjelovili vizualno nešto o čemu dečki pričaju kroz glazbu." izjavili su Zdenko Bašić i Manuel Šumberac.

Za video instalacije zaduženi su redatelj Filip Filković Philatz i Ivan Slipčević koji kreiraju video viziju kao svojevrstan progres kroz pjesme Hladnog Piva. Uz veliki ekran, vizuali djeluju kao veliki mixtape, a svi elementi pomno su krojeni po pjesmama Hladnog Piva. To nije film, nije obična vizualna video gaža i nije umjetnička instalacija, ali ima dijelove svih triju navedenih. Svijet glamura počinje uskoro. Ulaznice za zagrebački koncert potražite u Tisak media centrima, a za ostale gradove to možete napraviti u sustavu Eventima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara