Pogledajte kako je Michael Jackson rasplesao Zadrane i mnogobrojne goste

Pogledajte kako je Michael Jackson rasplesao Zadrane i mnogobrojne goste

Foto, video: Davor Strenja, Goran Ivan Trivić

GRAD Zadar i Turistička zajednica grada Zadra organizirali su tradicionalni doček Nove godine istodobno na više lokacija unutar gradske povijesne jezgre, s ciljem pružanja niza zabavnih programa za različite ukuse gostiju. Razni izvođači i bandovi su Zadrane i njihove goste na najljepši mogući način, uz pjesmu i ples, uveli u Novu 2016. godinu.

Posjetitelji su mogli birati i prošetati između nekoliko pozornica: na Narodnom trgu, na Trgu pet bunara na zadarskom adventu, u Varoši i na Forumu. Ovoj ponudi na otvorenom u organiziranju dočeka su se priključili i brojni ugostiteljski objekti na Poluotoku te su uveličali i nadopunili program. Na centralnoj pozornici na Narodnom trgu nastupio je Bepo Matešić, David Ricov i grupa Kanela, a na Forumu su svirali Black Coffee i Zadar Express. Na pozornici, u Varoši, na terasi caffe barova Kult i Dišpet, svirao  je bend Neprijatelji uz pratnju DJ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na adventskoj pozornici, na Trgu pet bunara, održao se zanimljiv virtualni hologramski koncert Michaela Jacksona u izvedbi Parkour medije iz Zagreba. Odlična zabava na prepunom trgu uz nekoliko tisuća ljudi nastavila se je uz grupu Vista i vrhunski show.

Trg pet bunara bio je prepun kao i Adventski sajam-Trg Petra Zoranića. Uz kuhano vino i pjenušac svi su zajedno uživali  u neobičnom događaju -  koncertu kralja popa. Bogat vatromet na Forumu u organizaciji Hostela Forum razveselio je sve prisutne. Fotografije crkve sv. Donata i zvonika sv. Stošije uz vatromet izgledaju veličanstveno i šalju pravu zimsku raglednicu i novogodišnju čestitku Zadra. Zadarska škola trčanja upriličila je aktivan doček nove godine uz maraton promovitrajući zdrav način života. Raznoliko i veselo u Zadru, svatko je nešto pronašao baš po svom ukusu.
 
Zadar su posjetili mnogobrojni gosti iz svih dijelova Hrvatske. Bilo je dosta inozemnih gostiju što nam potkrjepljuje i statistički podatak da prosinac bilježi 19 posto rasta noćenja u odnosu na prosinac 2014. Lijepo je bilo u Zadru već od podneva, grad je bio pun i svi su uživali u sunčanim zrakama koje su pozlaćivale konture drevnoga grada. Zadar je dokazao da može više i bolje. Dogodine vas čekaju nova iznenađenja i posebni programi za advent i Novu godinu jer Zadar vam uvijek pruža nešto posebno za dar!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara