Pohvaljujemo: Seljak spasio jednomjesečnog Bambija od sigurne smrti

DA DOBRIH ljudi ima posvuda, pokazuje i ovaj blistavi primjer spašavanja mladog laneta kojem je kosilica na livadi u blizini Ozlja odsjekla stražnje noge. Zahvaljujući pribranosti i brzoj reakciji seljaka koji je vidio što se dogodilo, lane je spašeno od sigurne smrti, a danas se uspješno oporavlja, već se polako oslanja na stražnje nogice i počinje jesti iz zdjelice, umjesto kao i dosad, isključivo iz bočice.

Lane je nakon nesreće ondašnji seljak umotao u plahtu i odvezao ga kod obližnjeg veterinara, koji je nakon višesatne operacije, ugradnje šipki i povezivanja tkiva uspio spasiti malog Bambija, te ga predao na brigu Antunu Žganecu, vlasniku ZOO centra na obali Korane.

Bambi će još malo biti kod Žganecovih, nakon toga hrli u šumu životinjskim prijateljima

"Čovjek koji ga je donio bio je sav krvav i u šoku, ali zahvaljujući baš toj njegovoj brzoj reakciji Bambi se danas odlično oporavlja. Već može samostalno stajati, pa čak lagano s mlijeka iz bočice prelazimo na hranu iz zdjelice", ispričao je Slobodnoj Dalmaciji Žganec.

Antun Žganec, poznati ljubitelj životinja u čije dvorište i vrt djeca iz Karlovca i okolice svakodnevno dolaze uživati u desecima životinja različitih vrsta, upozorava poljoprivrednike da u ovo doba godine nesreće poput Bambijeve svakodnevno prijete.

"Bitno je da se odmah reagira i da se unesrećena životinja doveze veterinaru. I ova naša akcija s Bambijem je dokaz da 'samilosni metak' ne mora uvijek biti rješenje", dodao je. Bambi će kod Žganecovih provesti još mjesec dana, nakon čega u obližnje šume, pod pokroviteljstvo Hrvatskih šuma i ostali pripadnika divnog životinjskog svijeta.

V.V.
Foto: Danijel Tuškan/Cropix
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara