Pojas kao osnovni accessoire

Pojas kao osnovni accessoire

U MODNIM udžbenicima ove i predstojećih sezona prva lekcija glasi - naglasite struk. Strukirane jaknice, ženstvene haljine koje prate liniju tijela, uske traperice i ženska odijela, sve vodi u tom smjeru, namećući upravo pojas kao temeljni accessiore narednih mjeseci.

Modni trendovi pedesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća imaju snažan utjecaj na trenutno stanje na modnoj sceni, a pojas je upravo u tim modnim erama suvereno vladao accessoireom, pa ne čudi što je slična situacija i danas.

Također, ne čudi ni što će se pojasevi sljedeće jeseni nositi visoko i to po formuli - što su traperice ili hlače "više", to deblji mora biti pojas. Na taj način figura se izdužuje i a bokovi djeluju uže, što će zasigurno oduševiti mnoge pripadnice nježnijeg spola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako pak nosite uske traperice niskog struka, izaberite tanji pojas, a majica ili košulja mora biti u hlačama za idealan, a opet vrlo jednostavan look. Kada je riječ o bojama, budući da su crna, bijela i siva vladajuće, najbolji će izbor biti srebrni pojas koji će istovremeno povezati boje, razbiti monotoniju i dati kombinaciji glamurozan "touch".

Iako se, dakle, nose pojasevi svih oblika, da biste izbjegli neželjeni efekt i naglasili prave obline ne bi bilo loše poslušati par jednostavnih savjeta stilista. Dame izraženijih oblina trebale bi izbjegavati nošenje pojasa oko bokova. Umjesto toga, smjestite ga na najuži dio struka, odnosno nešto više gore. Ako imate "ravan" struk, pojas nosite ispod jakne tako da „viri“ samo kopča, a ako ste niži, za najbolji efekt nijansa pojasa bi se trebala poklapati s ostatkom odjeće.

M.F.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara