Pojavio se novi užasan trend u dejtanju, provjerite jeste li nekoga "mikro prevarili"

Pojavio se novi užasan trend u dejtanju, provjerite jeste li nekoga "mikro prevarili"

Ilustracija: Instagram

2017. BILA je godina užasnih trendova u vezama, a ništa bolje nije krenulo ni u novoj godini.

Nakon sidebarringaghostinga te cushioninga, sad se priča o mikro-varanju, a velike su šanse da vam se to već dogodilo, ili da ste i sami bili krivac.

Dakle, sudjelovali ste u mikro-varanju ako ste s nekim koketirali partneru iza leđa. Ovo, naravno, nije nova stvar, s obzirom na to da gotovo svatko flertuje povremeno, no gdje je granica i kad se to može smatrati varanjem?

Psihologinja Melanie Schilling, koja je ekspert za veze, mikro-varanje definirala je kao "niz naizgled malih akcija koje ukazuju na to da je osoba emocionalno ili fizički usredotočena na nekoga izvan svoje veze", piše Huffington Post.

Kao primjere mikro-varanja Schilling je navela tajno dopisivanje s nekim, laganje o vezi ili, primjerice, imate li nekog spremljenog u imeniku pod lažnim imenom.

 

"Osjećate li da imate nešto za sakriti, pitajte se zašto", poručila je te dodala da je skrivanje, odnosno laganje, ključ mikro-varanja, jer ukazuje na to da imate skrivene motive.

Sumnjate li da vas netko mikro-vara, Schilling ima savjet. "Prvo što morate uspostaviti je namjera iza takvog ponašanja. Ako je to nesvjesna navika koju je vaš partner razvio tijekom vremena, jer su mu prošli partneri to dopuštali, vi imate priliku 'lupiti šakom u stol' i postaviti nova pravila. No ako je to nešto što vaš partner aktivno bira, i ne želi to promijeniti kad ga zamolite, možda je vrijeme pitati se je li takva veza dobra za vas."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara