Pokažite da vam je stalo: Na Facebook stiže promjena zbog pandemije

Pokažite da vam je stalo: Na Facebook stiže promjena zbog pandemije
Foto: Press

NA FACEBOOK stižu nove reakcije povezane s pandemijom koronavirusa.

Uz lajk, srce i ostale emotikone Facebook sada na tu platformu dodaje i reakcije koje označavaju da je osobi stalo, odnosno reakcije brige.

Reakcija će uključivati emotikon koji grli srce, a iz te kompanije kažu da se nadaju da će ta reakcija ljudima omogućiti da se osjećaju povezanije sa svojom obitelji i prijateljima od kojih su trenutno možda razdvojeni. Nova reakcija dolazi i na Messenger, ali izgledat će malo drugačije, bit će u obliku pulsirajućeg ljubičastog srca.

A iako pažljiva, ova promjena na Facebooku veoma je malena naspram problema koje je pandemija zapravo donijela toj kompaniji. Riječ je o brojnim dezinformacijama koje se brzo šire tom platformom.

Zbog toga su iz Facebooka najavili da će ljude koji su dijelili ili lajkali dezinformacije o koronavirusu na to i upozoriti tako što će im na News Feedu prikazati poruku Get the Facts s linkom na WHO-ove stranice gdje će moći pronaći istinite informacije o pandemiji.

Zbog pandemije je Facebook osjetio i značajan rast u korištenju, no to se nije odrazilo i na financijsku dobit zbog negativnog utjecaja pandemije na digitalne oglase.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara