Pola godine prije 11. rujna emitirane scene napada na WTC

Pola godine prije 11. rujna emitirane scene napada na WTC
Screenshot: YouTube

OD TERORISTIČKOG napada na njujorške Blizance, odnosno tornjeve World Trade Centera, prošlo je 18 godina.

U 8:46 po lokalnom vremenu avion American Airlinesa let 11 zabio se u sjeverni toranj WTC-a, a u 9:03 drugi avion se zabio u južni toranj. U 9:37 po lokalnom vremenu Let 77 zabio se u Pentagon, u 10:03 srušio se avion United Airlinesa, u kojemu su se putnici suprotstavili otmičarima. U napadima je poginulo 2977 osoba.

Zanimljivo je da su nakon napada mnogi shvatili da su i ranije vidjeli scene uništenja Blizanaca.

Fox je TV kuća koja nam je donijela izvrsne serije poput Simpsona i jednog od najvećih hitova devedesetih, Dosjee X. Upravo su Simpsoni i Dosjei X upleteni u veoma popularnu teoriju oko napada 9. rujna. 

"The Lone Gunmen" bila je spin-off serija Dosjea X, u kojoj su glavni likovi trojica šmokljanskih prijatelja Foxa Muldera. Iako znatno više humoristična od Dosjea X, serija The Lone Gunmen postala je jezovito realna i to zbog epizode emitirane šest mjeseci prije napada na WTC. Bila je to pilot epizoda u kojoj je organizirana otmica Boeinga 747 s ciljem da se isti zabije u Blizance. Ono što je jezovito je prizor otetog aviona, kontroliranog preko kompjutera, kako se približava WTC-u. Seriju su ukinuli nakon trinaest epizoda.

Ako se prokopa dublje, dolazimo do Simpsona i epizode iz 1997., u kojoj idu na izlet u New York. Ovdje nema nebodera koji padaju, ali tu je scena s Lisom, koja drži vodič New Yorka koji košta devet (9) dolara, a do te velike brojke, u pozadini, stoje Blizanci (11).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara