Poljaci i Nijemci "u ratu" zbog golih stražnjica

Poljaci i Nijemci "u ratu" zbog golih stražnjica

PLAŽA Usedom, smještena na njemačko-poljskoj granici, postala je poprište novog sukoba između ova dva davno pomirena naroda - naime, Nijemci, inače poznati po svojoj slobodoumnosti, što je često vidlljivo i po nudističkim kampovima i plažama diljem Jadrana, zasmetali su bogobojaznim i konzervativnim Poljacima svojim nudističkim ponašanjem na spomenutoj plaži.

Ograda koja je plažu posljednjih pedeset godina dijelila u prosincu prošle godine je srušena, rezultat čega je zajedničko uživanje u ljetnim radostima ova dva naroda, koji očito sunčanje tijela ne doživljavaju na jednak način. Sada Poljaci gole Nijemce promatraju dalekozorima pri čemu se navodno često čuju grube riječi i uvrede Poljaka na račun ovih potonjih, a sukob je kulminirao kada se u cijelu priču upleo i jedan poljski svećenik koji je Nijemce prozvao grešnicima, ali i pozvao zaraćene kupače na primirje. “S katoličkog gledišta, nudisti su grešnici. Ali u Njemačkoj su ljudi puno slobodniji i razumijem da se žele kupati goli. Moji sugrađani su ponekad malo preosjetljivi”, rekao je Kazimierz Sajadeusz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se vlasti nadaju kako će postavlajnjem znakova ponovo podijeliti plažu - ovaj put na nudištički i "čedni" dio, Poljaci nastavljaju s tihim protestom, ali se sve glasnije (i uvredljivije) nad susjedima zgražaju.

V.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara