Popularna videoigrica mogla bi biti ključ za obnovu Notre-Damea

Popularna videoigrica mogla bi biti ključ za obnovu Notre-Damea
Screenshot: Youtube

POMOĆ u obnovi katedrale Notre-Dame mogla bi stići iz pomalo neočekivanog izvora: popularne videoigrice "Assassin's Creed Unity". 

Naime, iako fotografija katedrale prije požara ne nedostaje, kao pomoć pri restauraciji najbolje bi poslužili 3D modeli katedrale, a oni su napravljeni za ovu igricu iz 2014., prenosi Metro. 

Budući da je radnja ove igrice smještena u Pariz u 18. stoljeću, sadrži izuzetno detaljan prikaz grada iz tog vremena, a fokus je prvenstveno bio upravo na Notre-Dameu. 

Dizajnerica koja je bila zadužena za to na igrici je radila pune dvije godine, a u vrijeme izlaska igrice otkrila je da je osamdeset posto tog vremena posvetila Notre-Dameu. Za Verge je otkrila da je godinama proučavala katedralu te da je bila opsjednuta i najsitnijim detaljima kako bi osigurala da svaka cigla bude na svom mjestu, a izdavač igrice Ubisoft još uvijek ima 3D modele, fotografije i drugi materijal koji je koristila. 

Također, kako piše portal GPS World, povjesničar umjetnosti Andrew Taller je koristio laserske skenere pomoću kojih je napravio iznimno točan model katedrale, iznutra i izvana. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara