Porsche 911 Carrera: Više snage uz manju potrošnju

JEDAN od najcjenjenijih proizvođača sportskih automobila predstavlja obnovljenu gamu modela 911 Carrera, koja na scenu stupa za nešto manje od mjesec dana.

Radi se o ukupno četiri različite izvedbe, po dvije karoserijske i motorne ili kraće, bogati izbor za potpuni užitak. Budući kupci mogu očekivati još bolje performanse prokazane kroz tehnološki napredak u vidu oplemenjenih motornih jedinica.

Izbrušeni dijamant, šestcilindarski boxer motor, po prvi puta u povijesti marke obogaćen je direktnim ubrizgavanjem goriva i usuglašen sa PDK (Porsche-Doppelkupplung) mjenjačem s dvije spojke. Nudi se opcijski, a izravno je odgovoran za značajno smanjenje potrošnje goriva i poboljšane performansi. Novi mjenjač ima sedam stupnjeva prijenosa, a kako raspolaže s automatskim modom rada, u ponudi će zamijeniti Tiptronic S automatski mjenjač.

Primjera radi, Carrera Coupe opremljena PDK transmisijom prosječno troši 9,8 l/100 km. Podsjetimo, ovdje se radi o 3,6-litrenoj jedinici koja sada razvija 254 kW/345 KS, uz pomoć koje 911-ica još jednom pokazuje da spada u sam vrh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za one još zahtjevnije tu je 3.8 motor snažan 283 kW/385 KS, rezerviran za Carreru S i probijanje granice od 300 km/h.

Potonji hvata 100 km/h za 4,5 sekundi, odnosno 0,2 sekunde brže u odnosu na izvedbu s ručnim mjenjačem. Opremi li vlasnik automobil Sport Chrono Plus sustavom s Launch Control opcijom, vrijeme potrebno za hvatanje troznamenkaste vrijednosti brzine skraćuje se na 4,2 sekundi.

Estetski, automobil je ostao načelno identičan generaciji na zalasku. Poglavlje novosti zaokružuje LED tehnologija svjetala, kao i nešto bogatija oprema.

I za kraj koja riječ o cijenama. Porsche 911 Carrera stoji 69.600 eura, dok za protuvrijednost od 78.000 eura kupcu se daje izbor između toples izvedbe i snažnije Carrera S coupe izvedbe. Top model, 911 Carrera S Cabriolet ima osnovnu cijenu od 88.000 eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara