Posadite cvijeće kuda čizma HV-a šeće iliti tko su nam pravi neprijatelji

Posadite cvijeće kuda čizma HV-a šeće iliti tko su nam pravi neprijatelji
Foto: Facebook/Kolinda Grabar Kitarović/Index

NIŠTA nas ne smije iznenaditi, a najmanje činjenica da se vojska vraća u gradove. Kaže Kolinda da dolazak vojske znači demografski rast i sigurnost, no ne zna se na čemu temelji pretpostavku.

Možda na iskustvima iz NATO-a, gdje je, ulazeći u spavaonice, otkrila da vojnik nikad ne spava. Sile osovine, slušajući Kolindine govore, znaju da je najlakše napasti nas noću kad je hrvatski vojnik razoružan, a demografski rast u tijeku. No, tko su nam uistinu neprijatelji? Tko nam ugrožava život, dostojanstvo i egzistenciju?

Naravno, političari. Građani bi se osjećali sigurnije da vojska zauzme brodogradilišta, Imunološki i ostale strateške objekte koji su bez ispaljenog metka pali u ruke neprijatelju. Premda se točan broj civilnih žrtava još utvrđuje, ranjenih je gotovo tri milijuna. Vojska bi mogla pomoći u prebrojavanju žrtava, pružajući osjećaj sigurnosti onima kojih više nema. 

"Tigrovi", "Pume", "Vukovi", sve su to imena koja ulijevaju povjerenje. "Leptirići" ne bi nikog impresionirali. Nakon višegodišnje fašističke okupacije naše države, čini se da vojska nije tu da štiti narod nego okupatora. Pod krilaticom "Bolje rob nego NOB", nema sumnje da će broj žrtava i dalje rasti. Povremena puškaranja događaju se uglavnom u okupatorskim redovima gdje domaći izdajnici, koji su do jučer bili Saveznici, miniraju MOST-ove i dogovore, a sve u želji za apsolutnom vlašću. Ordenom narodnog heroja već se kiti Bruna Esih koja bi zadužila čovječanstvo da svoje bitke ukoriči u knjigu Moja borba. Najveći problem svake diktature je kako se obračunati s narodom.

Trojni pakt se i dosad pokazao učinkovitim - crkva, vlast i saveznici. Oni milost ne daju, niti su je zaslužili. Okupator najviše strahuje od golorukog naroda, pa (vojnom) silom želi pokazati svoju nadmoć. Koliko su uistinu jaki, shvatite čim vidite generala Krstičevića. Kakav general, takva i vojska. Kad znamo da je vrhovna zapovjednica oružanih snaga plavuša, možemo mirno spavati. Ipak je sve samo vic, a ne stvarnost.

Predsjednice, posadite cvijeće kuda čizma HV-a šeće.

- Što je nama naša borba dala? - Mijenjao bi vas narod za Maršala!

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Index.hr. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara