Posljednje snimke Marilyn Monroe konačno na aukciji, ali samo u SAD-u

DOSAD neobjavljene fotografije tragično preminule seks ikone zlatnog doba Hollywooda Marylin Monroe, snimljene na setu njezinoga zadnjeg filma "Neprilagođeni", u kojem joj je partner bio slavni Clark Gable ponuđene su na aukciji u Sjedinjenim državama, s početnom cijenom od deset tisuća dolara.

Obožavatelji seks simbola pedesetih godina prošlog stoljeća moći će licitirati za snimke svoje ljubimice na kojima je zabilježeno Marilyno spremanje za snimanje ključnih scena filma, na kojima se Marilyn opušta i bezbrižno pijucka šalicu kave dok joj cijela vojska frizera namješta kompliciranu frizuru. Snimka uključuje i "Merlinkino" čavrljanje s ostalim glumcima i radnicima seta.

Gable i Monroe "posljednji put na filmu" u "Neprilagođenima"

Film "Neprilagođeni" snimljen je 1961. godina, a glumičin honorar tada je iznosio 250 tisuća dolara tjedno. U filmu joj je partner bio jedan od najvećih zavodnika Hiollywooda, Clark Gable, koji je glumio smutljivca koji se sprijateljio s bivšim mužem Marilyn Monroe i tako se pokušao približiti slavnoj plavuši. Film je specifičan po tome jer se na njemu posljednji put pojavljuju i Gable i Monroe, te iako  kada je premijerno pušten u kino dvorane diljem Amerike nije postigao komercijalni uspjeh kakav se očekivao, dijelom zbog slavnih glumaca, dijelom zbog režije (John Houston), a dijelom zbog scenarija koji je napisao suprug Marilyn Monroe pisac Arthur Miller, film je ubrzo postao jedan od vodećih klasika svojeg žanra.

Tvrtka Killar Film organizirala je dobrotvornu aukciju dosad neobjavljenih "makeing of" zapisa klasika,  a ovaj s "neprilagođenih" već je stekao status najpoželjnijeg od svih. Killar filmu svoj dolazak na aukciju u jedan od lasvegaških "Planet Hollywood" restorana potvrdile su već i najveće živuće filmske face, a oni koji nisu u mogućnosti skoknuti do Las Vegasa na aukciju u njoj će moći sudjelovati virtualno, preko interneta.

V.V.
Foto: Daily Telegraph, Imdb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara