Poslušajte i procijenite: Je li Slaven Bilić plagirao navijačku himnu?

"VATRENO LUDILO", nova navijačka pjesma grupe Rawbau čiji je najistaknutiji član nogometni izbornik Slaven Bilić, neodoljivo podsjeća na pjesmu "Dammi Un Passaggio" talijanske grupe Zae. Otkrili su to "stručnjaci za plagijate" okupljeni na web stranici Supersajt, samo nekoliko dana nakon što je izbornik u omiljenom studentskom okupljalištu Akademija s bendom promovirao spot. "Ako već posuđuješ, pa brate posudi Iron Maiden, a ne Zae", poručuju mu pronalazitelji talijanske pjesme za koju i tamošnji ljubitelji estrade jedva da su čuli.

Grupa Zae prije desetak godina izdala je jedini album u karijeri, a nikad nije prešla okvire demo benda, pa je relativno nepoznata čak i u Italiji. Njezin frontman Andrea Maestrello, piše Supersajt, poznat je jedino po tome što je Biagiju Antonacciju pjevao prateće vokale, a grupa se nakon početnih neuspjeha raspala i brzo pala u zaborav.

Nije poznato je li izbornik Bilić svoju himnu pisao slušajući instant hit grupe Zae, ali velika sličnost glavnog motiva u refrenu ipak pokazuje kako se radi o nevjerojatnoj sličnosti, pa čak i istom tonalitetu. "Pjesma idealno opisuje neraskidivu vezu terena i tribine. Ja sam jako zadovoljan, nadam se da će je prihvatiti ne samo u Hrvatskoj, već u cijelom svijetu. Super je pjesma!", rekao nam je Slaven Bilić na promociji nove navijačke himne "Vatreno ludilo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći medijima o svom glazbenom radu, Bilić je istaknuo kako mu je sviranje u bendu samo hobi koji nimalo ne smeta njegovom "dnevnom poslu". "Glazbu sam napisao za jedan dan, a sve smo snimili u sedam dana, tako da nije to nešto što mi smeta u obavljanju posla izbornika", rekao je i dodao kako je projekt dobrim dijelom stasao zahvaljujući njegovoj grupi Rawbau, koja ga je nagovorila da požuri s pisanjem pjesme kako bi bila gotova uoči Europskog prvenstva.O ulozi pjevača u projektu, kaže, nije ni razmišljao - svjestan je da Joško Matura to radi puno bolje.

M.A.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara