Poslušajte sve pjesme za ovogodišnju Doru i odaberite svog favorita

Poslušajte sve pjesme za ovogodišnju Doru i odaberite svog favorita

Tekst: I.M.

NA OVOGODIŠNJOJ će se Dori u Opatiji natjecati ukupno 24 skladbe, od čega ih osam direktno ide u finale, a 16 će ih se u polufinalu boriti za osam preostalih finalnih mjesta. Poslušajte ih i odaberite koja skladba po vama najviše zaslužuje pobjedu na Dori i odlazak u Oslo.

1. Valungari: Vol or ne vol


Valungari su bend koji je prošle godine proslavio 15. godišnjicu rada, okrunjenu prvim albumom "Šljuk", izdanim nakon pobjede na HGF-u u Zaboku. Zbog različitih utjecaja i ljubavi prema svim glazbenim stilovima, službeno se opredjeljuju kao - nesvrstani.

2. Feminnem: Lako je sve


Feminnemke su već bile na Eurosongu, 2005. godine, kao predstavnice Bosne i Hercegovine. Sad se djevojke u novom sastavu, pojačane članicom Nikom Antolos iz Rijeke, trude pobijediti na Dori te se svijetu pokazati i kao predstavnice Hrvatske.

3. Doris Teur: Ti me ne zaslužuješ


Doris Teur učenica je drugog razreda u glazbenoj školi na Rock akademiji, smjer solo pjevanje. Redovito nastupa na mjesečnim glazbenim produkcijama te škole, a prošle godine nastupila je i u klubu Sax. Uz pjevanje ju je oduvijek zanimala i gluma.

4. Đani Stipaničev: Nek nam bude lijepo


Đani Stipaničev je proslavljeni kazališni tenor, zvijezda domaćih rock opera i mjuzikla, široj javnosti poznat po svojim kazališnim angažmanima i vrhunskim vokalnim sposobnostima. Za njim je cijeli niz televizijskih nastupa i kazališnih predstava.

5. Filip Dizdar: Sunce


Mlađi brat pjevačice Natali Dizdar od malih je nogu pokazao sklonost prema glazbi pa je tako u 3. razredu osnovne škole upisao glazbenu školu gdje je učio svirati klarinet. Uz nastupe na lokalnim festivalima, sudjelovao je i u televizijskoj emisiji "Turbo limach show".

6. Vokalna skupina Rivers: Bez tebe


Riječka vokalna skupina Rivers (Ana Kučan, Katarina Jurić, Maja Sindičić, Jelena Janković, Irena Ćepulić, Nataša Tonković i Patrizia Grbac-Hrabar) započela je 1999. s gospelom kao osnovnim i trajnim glazbenim nadahnućem.

7. Carla Belovari: Sada osjećam to


Carlu Belovari javnost je imala prilike upoznati prošle godine u glazbenom showu "Hrvatska traži zvijezdu". Nakon showa je, u prosincu prošle godine, snimila autorsku pjesmu "Otići na vrijeme". Nastup na Dori je nova stepenica u njenoj karijeri.

8. Franko Krajcar: Jobrni je jobrni


Multiinstrumentalist Franko Krajcar rođen je u Puli. Glazbom se profesionalno bavi više od 20 godina. Sa svojim sastavom Indivia tijekom 2009. godine nastupio je na tridesetak koncerata, a ove godine gostovat će na nekoliko Ethno World festivala diljem svijeta.

9. Tihomir Kožina: Za koga si se čuvala


Tihomir Kožina iz Zagreba glazbom se bavi od sedme godine. Završio je srednju glazbenu školu te se nakon toga počeo intenzivnije baviti pjevanjem i skladanjem. Do sada je napisao 50-ak pjesama, kako za sebe, tako i za druge izvođače.

10. Martina Vrbos: Ti i ja


Pjesmu koju je menadžer Ivor Vucelić posvetio svojoj djevojci, TV voditeljici i manekenki Miji Kovačić, izvodi riječka pjevačica Martina Vrbos. Riječ je o baladi koja je prvotno nosila naziv "Pismo jednog gospodina". Tekst i glazbu potpisuje sama Martina.

11. Giuliano Đanić: Moja draga


Giuliano je na glazbenoj sceni već gotovo 25 godina, a okušao se i na kazališnim daskama, u rock-operi "Jesus Christ Superstar". Na Giulianovu popisu snimljenih djela je i filmska glazba - skladbe za film "Bogorodica". Na Doru ide promovirati pjesmu.

12. Klapa Iskon: Vrime za kraj


Klapa Iskon iz Splita, osnovana 2000. godine, skupina je mladih pjevača, iskusnih i glazbeno iznimno educiranih, koji su svoje umijeće gotovo cijelo desetljeće brusili u najboljim vokalnim skupinama u zemlji. Imali su više od tisuću nastupa diljem regije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
13. Teška industrija: Nazovi stvari pravim imenom


Sarajevski bend Teška industrija osnovan je davne 1974. godine. Deklariraju se kao predstavnici "progresivnog hard rocka". Grupa je 1978. prestala s djelovanjem, ali su se vratili nakon pune 32 godine, u novom sastavu.

14. Grupa Alibi: Prvi pogled


AliBi je rap grupa koja ima dva izvođača, Viktora Milakovića i Dinu Juratovca. Obojici je 18 godina, maturanti su gimnazije i dobri su učenici. Grupu su osnovali potkraj 2007.godine. Žele zabaviti narod i napraviti dobar show koji će publika pamtiti.

15. Franka Batelić: Na tvojim rukama


Ljepotica iz Rapca, koja se na scenu probila nakon pobjede u showu "Showtime", već je nastupala na Dori, a prošle godine je, osim pjevačkim sposobnostima, publiku oduševila i plesnim umijećem u showu "Ples sa zvijezdama".

16. Žiga i ŽVS Druge: Blagdani


Mirko Švenda Žiga glazbom se bavi dugi niz godina, i to izričito međimurskom etnoglazbom. Prije pet godina osnovao je svoj prateći bend pod nazivom Bandisti. Na Dori nastupa u pratnji Ženskog vokalnog sastava Druge iz Osijeka.

17. Swing Mamas: Trio tulipan


Swing Mamas Trio čine Vesna Matana Matić, koja je diplomirala klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Sandra Jovičić Kašmo, koja se glazbom bavi fakultativno, i Iskra Kapitan, koja je završila Srednju glazbenu školu "Vatroslav Lisinski".

18. Mijo Lešina: Tajna ljubavi


Mijo Lešina je široj javnosti postao poznat nakon sudjelovanja u showu "Showtime". Sudjelovanje u showu pomoglo mu je ostvariti važna poznanstva i bilo je, kako kaže, odskočna daska. Nakon showa je "nestao", a na scenu se sad vratio ozbiljniji i znatno mršaviji.

19. Bety Belle: Ne


Betty Belle rođena je u Kopru, a od 14. godine živi i školuje se u Trstu. Ljubav prema glazbi pokazala je već u ranom djetinjstvu, pa je prvi nastup imala s četiri godine na festivalu Voci Nostre. Dobitnica je brojnih nagrada na mnogim dječjim i tinejdžerskim festivalima.

20. Nikola Marjanović: Ti i muzika


Nikola Marjanović je 1996. godine u Indiji osnovao bend Sane. Kod Sai Babe u hramu upoznao je kanadskog producenta Stevena Harmera, što je sredinom iste godine rezultiralo odlaskom grupe Sane u Kanadu. Živio je i u New Yorku i Londonu, a u Hrvatsku se vratio 2008.

21. Dražen Žanko: Moja ljubav jedina


Dražen Žanko četvrti se put predstavlja na Dori. Skladanjem se bavi od 1970. godine kad je s Alkarima snimio prvu ploču. Napisao je mnoge zabavne, etno i domoljubne pjesme. Piše i za svoje kolege, kako od onih najmlađih, do veterana naše glazbene scene.

22. Grupa VIVA: Zadnja kap života


Grupu Viva čine osobe koje su godinama pratile najjače hrvatske izvođače. Svirale su mahom po vjenčanjima, maturalnim zabavama, lokalnim feštama i eventima. Na Dori će još jednom pokušati ostvariti svoja zadana očekivanja.

23. Sabrina Hebiri: Golu si me skinuo


Sabrina je 19-godišnja pjevačica pomalo egzotičnog izgleda. Prošle je godine snimila duet sa Jacquesom Houdekom koji je, oduševivši se njezinim vokalnim mogućnostima, izrazio želju za suradnjom. Na albumu radi u suradnji s Antom Pecotićem.

24. Marta Kuliš: Preporođena


Zagrepčanka Marta Kuliš apsolventica je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu na studijima anglistike i povijesti umjetnosti. Plesom i pjevanjem bavi se od djetinjstva. Nastupala je i na prošlogodišnjoj Dori, nakon koje je započela suradnju s Teškom industrijom, te na HRF-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara