Postoji jednostavan trik kako stvari na YouTubeu gledati bez reklama

Postoji jednostavan trik kako stvari na YouTubeu gledati bez reklama
Screenshot: YouTube

NA REDDITU se pojavio jednostavan trik kako ukloniti reklame s YouTubea. I zaista funkcionira, barem zasad, dok YouTube ne poradi na tome.

Sve što trebate napraviti jest staviti točku iza ".com". Osim što ta caka uklanja oglase koji se prikazuju prije videozapisa, uklanja i reklamne prekide usred videozapisa. The Verge piše da URL s točkom više funkcionira ako ga zalijepite u novi, incognito prozor, no korisnici Reddita tvrde da funkcionira i s jednostavnim refreshom u prozoru u kojem već jeste (u to smo se uvjerili i mi).

fyi: You can bypass youtube ads by adding a dot after the domain from r/webdev

Dakle početni dio linka bi trebao izgledati ovako - https://www.youtube.com./watch...

Ta tema na Redditu odmah je privukla veliku pozornost (više od 5000 reakcija) pa je za očekivati da će iz YouTubea brzo doznati za ovaj propust i sanirati ga.

A isto tako, vrijedi naglasiti da prihod od oglasa dijelom pomaže kreatorima sadržaja da nastave raditi ono što rade. Razni blokatori oglasa te ovaj trik oduzimaju im te resurse. A ako vas zaista jako smetaju reklamni prekidi usred videa, uvijek postoji i opcija prelaska na YouTube Premium, koji omogućava gledanje sadržaja bez reklama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara