Posvađali se AVA i HRT, "Ponos Ratkajevih" odlazi iz etera?

Posvađali se AVA i HRT, "Ponos Ratkajevih" odlazi iz etera?

PRODUCENT Roman Majetić otkrio je medijima kako već duže vrijeme ima problema u komunikaciji s HRT-om, koji već nekoliko godina otkupljuje i uspješno plasira njegove proizvode. Zbog odnosa državne televizije prema produkcijskoj kući AVA, prema pisanju Jutarnjeg lista postoji mogućnost da povijesna sapunica "Ponos Ratkajevih" nestane iz HTV-ovog programa, a državna dalekovidnica na duže se vrijeme oprosti od njihovih serija, jednog od najjačeg aduta domaćeg programa.

"Nakon pet godina uspješne suradnje, od koje je HTV imao daleko više koristi nego AVA i koja je mnogo pridonijela njihovoj liderskoj poziciji na tržištu, tolerancije prema neredovitim plaćanjima, meni se prošlog petka na sastanku na HTV-u nitko nije udostojio reći da su tužili RTL zbog naše serije", rekao je Roman Majetić Jutarnjem listu i dodao kako se HTV prema AVA-i ne ponaša kao prema "preferencijalnom partneru".

Glasnogovornik HRT-a Janoš Roemer nije želio komentirati odnose s AVA-om, a Indexu je, na pitanje je li istina da će "Ponos Ratkajevih" uskoro nestati iz njihovog etera, kratko odgovorio: "Ratkajevi su, kao što vidite, u našem programu". Majetiću, osim odnosa državne televizije koja navodno kasni s plaćanjem, ne odgovara ni novi natječaj na kojega se, kaže, sigurno neće javiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ratkajeve" od početka prate problemi

Pompozno najavljivana povijesna sapunica često je u novinama, ali ne zbog svoje kvalitete i visoke gledanosti, već zbog pričica koje je prate od početka snimanja. Počelo je s kostimima - prof. Nina Režek Wilson s TTF-a izrazila je zgražanje radom Marije Cvitanović, nogometaševe žene i kostimografkinje serije, jer je, tvrdi, potpuno promašila vremensko razdoblje i gledateljima servirala "sve, samo ne odjeću iz sredine 20. stoljeća".

Ipak, "Ponos Ratkajevih" najviše se spominjao nakon što je pretučeni Božidar Alić izjavio kako mu je ozljede nanio redatelj serije Branko Ivanda koji je, usput rečeno, ugledni profesor i dekan Akademije dramskih umjetnosti. Kasnije je ustanovljeno da je Alić, glumac koji je među kolegama prilično omražen, u jednom zagrebačkom kafiću udarao glavom u zid kako bi na policiji mogao napraviti dramu i za ozljede optužiti Ivandu.

D.K.
Foto: AVA

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara