Potpuna njega za aknastu kožu

LOKALNO narušenje ravnoteže u epidermisu uzrok je iznenadne pojave bubuljica. Razgradnja slobodnih masnih kiselina uzrokuje nadraživanje kože, što povećava mogućnost nastanka upala i drugih promjena poznatih kao "fiziološke akne". Na koži su vidljivi znakovi poput začepljenih ili proširenih pora, pojedinih lokaliziranih upala, bubuljica, nepravilne (zrnaste) površine kože te masne i sjajne kože, posebno na tzv. "T-zoni" (čelo, nos i brada).

Akne nastaju zbog tri međusobno povezana procesa: ubrzanog obnavljanja stanica epidermisa koje uzrokuje začepljenje pora; ubrzane tvorbe loja čija je posljedica sprečavanje lučenja sebuma zbog začepljenja pora; ubrzanog razmnožavanja bakterija Propionibacterium acnes koje se hrane sastavnim komponentama sebuma.

Pod utjecajem nekih fizioloških čimbenika (stresa, hormonskih ciklusa, umora) nedostatak organizacije u epidermisu se dodatno lokalno povećava i doseže kritičnu točku. Oblikuju se skupine mrtvih stanica, koža se na tom mjestu zadebljava, tvorba sebuma se nenadano znatno povećava i zbog začepljenog kanala pore sebum se zadržava u lojnoj žlijezdi čija se veličina postupno povećava. Javljaju se osjećaj bockanja, crvenilo i upale koji su vidljivi znakovi nenadane pojave bubuljica.

Laboratoriji Vichy predstavljaju novost u liniji Normaderm, potpunoj liniji za njegu problematične kože: Normaderm Aktivni koncentrat protiv bubuljica. Spoj salicilne kisline (koja nježno uklanja mrtve stanice s površine kože i time otčepljuje pore) i SC tehnologije (koja lokalno regulira tvorbu sebuma, sprečava razmnožavanje bakterija i ublažava upale) je tehnološka inovacija koja je dokazano učinkovita u borbi protiv bubuljica.

Rezultati kliničkog ispitivanja pod dermatološkim nadzorom pokazali su da već nakon 24 sata smanjuje crvenilo i veličinu bubuljica te ih postupno isušuje. 94% doborovljki koje su sudjelovale u kliničkom ispitivanju ocijenilo je proizvod učinkovitim protiv bubuljica već nakon 24 sata.

Normaderm Aktivni koncentrat protiv bubuljica idealna je dopuna njezi problematične kože s proizvodima iz linije Normaderm. Svi proizvodi linije iz te linije ispitani su na osjetljivoj, aknama sklonoj koži pod dermatološkim nadzorom, hipoalergeni su, nekomedogeni i sadrže termalnu vodu Vichy čime je osigurana maksimalna sigurnost i tolerancija, čak i za najosjetljiviju kožu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara