Potpuni kolaps: Što se točno događa s Fejsom, Instagramom i WhatsAppom?

Potpuni kolaps: Što se točno događa s Fejsom, Instagramom i WhatsAppom?
Foto: 123rf/Facebook/WhatsApp

KORISNICI diljem svijeta u srijedu poslijepodne prijavili su probleme s Facebookom i Instagramom te aplikacijama Messenger i WhatsApp.

>>>Problemi s WhatsAppom - događa li se ovo i vama?<<<

>>>Što se događa s Fejsom i Instagramom? "Radimo na uklanjanju pogreške"<<<

Na Facebooku već satima nije moguće objavljivati, uploadati medijske zapise ili updateati statuse, na Instagramu dolazi do problema prilikom refreshanja, ali i slanja poruka, baš kao i na Messengeru. WhatsApp javlja problem ako nekome pokušate poslati medijski zapis, odnosno fotografiju ili snimku.

Da se nešto događa, javlja stranica downdetector.com na kojoj se može vidjeti da probleme imaju korisnici diljem Europe, SAD-a i dijelova Azije. Korisnici probleme prijavljuju i preko Twittera, društvene mreže koja i inače gori kad zaštekaju Facebook i Instagram.

"Svjesni smo da neki korisnici imaju problema s pristupom aplikacijama iz obitelji Facebooka. Radimo na tome da problem čim prije riješimo", napisali su na Twitteru iz Facebooka, a zatim i dodali da "mogu potvrditi da problem nije vezan uz DDoS napad".

Što se sve događalo (odnosno nije)?

Kroz dan smo provjeravali kakvi su se točno problemi javljali na spomenutim aplikacijama i društvenim mrežama.

Na Facebooku se čitav dan javljaju problemi kada pokušate uploadati fotografiju, video, link ili updateati status. Nekima uspijeva tek nakon što upload ponove nekoliko puta, dok nekima ne uspijeva ni u tom slučaju.

Messenger se u nekim slučajevima ne želi uopće učitati preko desktop verzije, odnosno ako mu pokušate pristupiti preko Facebooka. Ipak, nakon nekog vremena učitavanje u većini slučajeva uspijeva, a kroz dan su se javljali problemi i u isporuci poruka.

Na Instagramu slična stvar - problemi s objavama, refreshanjem tuđih objava, ali i sa slanjem, odnosno primanjem poruka. 

WhatsApp funkcionira normalno sve do trenutka kad nekome poželite poslati medijski zapisi, odnosno snimku ili fotografiju. Tada dolazi do dugog pokušaja učitavanja medija, dok naposljetku ne ugledate poruku "Pokušajte ponovno".

Problemi s Fejsom, Instagramom, Messengerom i WhatsAppom traju više od pet sati i zasad im se kraj ne nazire.

A čitava situacija mnoge je podsjetila na neka davna vremena kad nismo znali ni za društvene mreže ni za WhatsApp pa su (unatoč nervozi mnogih) krenule i sprdnje na Twitteru.

"Jeste li pokušali isključiti pa uključiti?" poručili su neki ekipi s Facebooka koja danas vjerojatno proživljava jedan od stresnijih dana na poslu, dok su se drugi sjetili davno pokopanog MySpacea i njegovog osnivača Toma. "Tom nam ovo nikad ne bi napravio", "Idemo mi nazad na MySpace", šale se mnogi na Twitteru.

Jeste li i vi doživjeli probleme s društvenim mrežama i aplikacijama danas? Recite nam u anketama.

 
 

 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara