Potpuno iznenađenje: Sony je predstavio svoj električni auto Vision-S

Potpuno iznenađenje: Sony je predstavio svoj električni auto Vision-S
Foto: Sony

SONY je upravo predstavio svoje veliko iznenađenje, automobil koji su nazvali Sony Vision-S. Riječ je o konceptnoj električnoj limuzini kojoj je zadatak pokazati sve jake strane japanskog tehnološkog konglomerata, od proizvoda za zabave do kamera sa senzorima, piše The Verge.

Vision-S ima 33 različita senzora unutar i izvan automobila, nekoliko širokih ekrana, audio sistem od 360 stupnjeva, stalnu povezanost s internetom, a neke dijelove automobila proizveli su BlackBerry i Bosch. Pokreće ga "svježe dizajnirana EV platforma", koju je, kako se čini, dizajnirala Magna, a iz Sonyja poručuju da će ta platforma moći napajati druge tipove vozila, poput SUV-a.

Vanjština automobila podsjeća na Porsche, naročito dijelovi oko farova, dok njegov bočni profil podsjeća na Lucid Motors Air. Iznutra Vision-S ima zaslon koji se proteže po kontrolnoj ploči, nalik onom koji kineski EV start-up Byton postavlja u svoje automobile. Osim toga u naslonima za glavu prednjih sjedala nalaze se ekrani za putnike na stražnjim sjedalima.

"Ovaj prototip utjelovljuje naš doprinos budućnosti mobilnosti", rekao je izvršni direktor Sonyja Kenichiro Yoshida.

Sonyjev automobil je najveće iznenađenje konferencije CES u Las Vegasu, a nažalost, iz kompanije nisu puno otkrili o njemu. Naime, kako je tema konferencije bio logo PlayStationa 5, automobilu su posvetili tek nekoliko minuta prije nego su završili konferenciju pa je mnoštvo pitanja ostalo u zraku. Poput onih namjeravaju li Sony i Magna ikada proizvesti taj automobil i hoće li drugi proizvođači proizvoditi svoje automobile na ovoj platformi.

Sony je na svojim stranicama naveo da Vision-S ubrzava do 100 kilometara na sat za 4,8 sekundi pa se pretpostavlja da su napravili funkcionalni prototip. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara