Povijesna naslovnica talijanskog izdanja časopisa Vanity Fair: Italija smo mi

Povijesna naslovnica talijanskog izdanja časopisa Vanity Fair: Italija smo mi
Foto: Instagram

TALIJANSKO izdanje popularnog časopisa Vanity Fair ima povijesnu naslovnicu na kojoj se nalazi talijanska zastava s rezom u sredini, koji predstavlja ranu, ali i pukotinu.

Na dnu naslovnice nalazi se hashtag - Italija smo mi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Simone Marchetti (@marchettisimone)

"Naslovnicu je kreirao umjetnik Francesco Vezzoli, djelo će se prodati na aukciji, a prihod donirati u dobrotvorne svrhe za borbu protiv koronavirusa. Ovo je treća naslovnica ovog mjesečnika posvećena pandemiji koronavirusa", kazao je urednik Simone Marchetti. 

Nobelovci, filozofi, direktori, predsjednici najvažnijih talijanskih lanaca opskrbe zajedno s pjesnicima, umjetnicima i dizajnerima - svi su ujedinjeni u ovom broju kako bi približili svijet koji nas čeka nakon virusa. Travanjsko izdanje bavi se ekonomskom krizom koja će doći nakon zdravstvene, u kojoj se svijet sada nalazi.

"Ulazimo u razdoblje ozbiljnosti. Novo vrijeme u kojem jučerašnje vrijednosti i pitanja kao što su ekologija, poštovanje ljudskog rada, inkluzija i važnost države više neće biti samo ciljevi koje treba slijediti, nego rezultati koje treba ostvariti", kazao je Marchetti. 

Također, talijansko izdanje magazina Vogue koje izlazi 10. travnja predstavilo je naslovnicu koja je potpuno bijela. Osim imena časopisa i mjeseca u kojem izlazi na naslovnici nema baš ništa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara