Povijesni spektakl "10 000 BC" zavladao kino blagajnama

Povijesni spektakl "10 000 BC" zavladao kino blagajnama

IAKO ga je kritika jednoglasno pokopala, novi film poznatog blockbuster redatelja Rolanda Emmericha "10 000 BC" zavladao je sjevernoameričkim kino blagajnama.

35,7 milijuna dolara koliko je ova prahistorijska pustolovina zgrnula u svom prvom vikendu prikazivanja nije nikakav box-office rekord, ali je više nego dovoljno da konkurenciju ostavi u prašini.

No, usprkos solidnom otvaranju, producenti će teško biti zadovoljni konačnim učinkom filma. Roland Emmerich je došao na glas kao redatelj koji publici može bez ikakvih poteškoća prodati zadnje smeće i napuniti blagajne svojim poslodavcima, što već godinama samouvjereno čini (sjetite se samo "Godzille" ili "Dana poslije sutra").

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorespomenuti filmovi također nisu bili miljenici kritike, ali publika ih je dočekivala s oduševljenjem, te su redovito svrstavani u red najvećih kino hitova godine. "10 000 BC" teško će zaslužiti tu privilegiju, s obzirom da prvi podaci pokazuju kako su ga u američkim kinima pogledale uglavnom osobe srednje dobi, dok je tinejdžerska populacija na koju se ciljalo odlučila ostati kod kuće.

Sve to popraćeno izuzetno lošim kritikama, kao i usmenom predajom, sugerira da će se priča o mladom lovcu na mamute smještena u razdoblje prahistorije (10 tisuća godina prije Krista, kao što naslov i sugerira), usprkos solidnom otvaranju, prometnuti u - promašaj.

P.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara