Povratak Leonarda DiCapria nakon ´Titanica´

NAKON dvije godine odsustva, na veliki ekran se vratio Leonardo DiCaprio, očigledno sazrio nakon histerije koja je popratila njegov nagli planetarni uspjeh zahvaljujući ulozi u filmu ´Titanic´ iz 1997. godine.

Na plakatima za dva željno očekivana filma, i to povijesne freske ´Gangs of New York´ Martina Scorseseja (početak prikazivanja 20.12.) i ´Catch me if you can´ Stevena Spielberga (25.12.), navedene su izjave iz brojnih promotivnih intervjua u kojima sad smireniji DiCaprio sređuje račune iz razdoblja ´Titanica´.

28-godišnji glumac prestao je snimati nakon neuspjeha filma ´Žal´ redatelja Dannyja Boylea. No tabloidi su nastavili pisati o njegovim vragolijama.

Žuti tisak nije propustio izvještavati o njegovoj vezi s brazilskom manekenkom Gisele Bundchen, zatim o njihovu prekidu, o zabavama s uobičajenom skupinom prijatelja među kojima je i zvijezda ´Čovjeka-pauka´ Tobey Maguire.

Danas Leo tvrdi da je preživio ´Leomaniju´ i da se osjeća puno jačim i zrelijim nego što je tada bio. Kaže da se sad može puno bolje nositi sa slavom i pažnjom kojom je okružen.

´Titanic je u potpunosti promijenio moj život. Odjednom su me stalno pratila četiri-pet novinara, ma kamo išao´, izjavio je glumac nedavno u jednom intervjuu dodajući da mu je postalo jasno kako mu je potrebna pauza od filma te da za to vrijeme mora prikupiti iskustvo te obogatiti svoj život kako bi se to odrazilo u njegovim ulogama.

Prema njegovim riječima, iz svih iskustava koja je u međuvremenu stekao nešto je naučio. ´Sve me to obvezalo da se koncentriram na svoj posao - glumački poziv´, dodao je seks-simbol.

Miljenik američke kinematografije obilno koristi svoj status birajući scenarije i redatelje s kojima želi raditi.

Leonardo DiCaprio nominiran je prošloga tjedna za nagradu Zlatni globus u kategoriji najboljeg glumca za ulogu u filmu ´Catch me if you can´. U Spielbergovu filmu tumači briljantnog lopova koji prerušavanjem stalno bježi agentu FBI-a kojeg tumači Tom Hanks.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara