Povratak Toyote Supre

USPJEH Nissana 350Z bio je kap koja je prelila čašu. Toyota na scenu vraća legendarnu Supru. Pitanje je samo kada ju možemo očekivati.
 
Nakon niza skica praćenih špekulacijama u javnost je izašao japanski magazin BestCar. Novi Toyotin coupe na sceni bi se mogao pojaviti već dogodine, i to kao Supra s oznakom 2010. modelske godine. Ili se možda radi o novoj Celici? Aposlutno svejedno, jer su Toytini fanovi na rubu da prijeđu konkurenciji. Toyota trenutno nema ništa radikalno u ponudi, a stvar spašava tek prestižni Lexus.

Očekuje se kako će ponuda motora na novom modelu obuhvaćati dvije jedinice. Osim 3.7 V6 benzinca očekuje se i moćni turbak, nastao u suradnji sa stručnjacima iz Subarua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzmemo li u obzir kako će Lexus LF-A raspolagati sa bar 500 KS, realno je očekivati kako će Supra davati 350 do 400 KS. Kolateralne žrtve nikom ne trebaju, a najmanje Lexusu koji se još uvijek traži u Europi.

Kad je u pitanju dizajn, ovi prvi konkretni renderi budućeg modela jasno pokazuju smjer kojim Toyota ide. Kao utjeha može poslužiti činjenica kako prednji kraj vozila predstavlja evoluciju dizajna posljednje generacije predstavljene 1993. godine. Nažalost, sličnost sa studijom FT-HS sve je manje vidljiva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara