Poziv građanima: Zapjevajmo Moju domovinu za zdravstvene djelatnike, policiju, vojsku

Poziv građanima: Zapjevajmo Moju domovinu za zdravstvene djelatnike, policiju, vojsku
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

DRUŠTVENIM mrežama širi se poziv građanima da u nedjelju u 20 sati sa svojih prozora i balkona glasno zapjevaju pjesmu Moja domovina, koju je Hrvatski Band Aid otpjevao 1991. godine.

"Dragi Hrvati i Hrvatice, građani Hrvatske izađite u nedjelju na svoje balkone, prozore i svi zajedno zapjevajmo do sada najjače  MOJA DOMOVINA  za sve naše zdravstvene djelatnike, naš stožer, našu policiju, vojsku, za sve navijače i ostale koji u ovim teškim trenucima žrtvuju svoje zdravlje za dobrobit svih nas. Izađimo u 20h i zasvirajmo svi koji znamo pokažimo im da nisu sami i da cijenimo sve što rade za dobrobit svih nas. Pokažimo još jednom kako smo uvijek bili složni kada nam je bilo najteže. ZATO U NEDJELJU S POČETKOM U 20h SVI ZAPJEVAJMO I ZASVIRAJMO", stoji u pozivu.

Moja domovina pjesma je Zrinka Tutića i Rajka Dujmića, a objavljena je početkom Domovinskog rata tijekom kojeg se često puštala kao podizač morala hrvatskih branitelja i građana smještenih u skloništima. 

>>Ako se akcija održi i u vašoj blizini, šaljite nam snimke i fotografije na desk@index.hr ili u Inbox naše Facebook stranice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara