Poznati Hrvati (i) u recesiji nose pravo krzno!

Tekst: V. Voloder
Foto: Ronald Goršić/Cropix, Index

PRAVO krzno je skupo, a u Hrvatskoj je recesija. Ili ipak nije? Barem ako je suditi po zimskoj opremi naših celebrityja koji se ovih dana svi redom šepire u krznenim kaputima, šubarama, čizmicama i ostalim modnim asesoarima uočljivog životinjskog porijekla. Nije im neugodno, a nema im zašto ni biti - tko voli (i ima novca) nek' izvoli, stara je uzrečica koja je u svojem nastajanju zaobišla Prijatelje životinja i ine udruge, ali ne i Marka Grubnića, Vlatku Pokos, Ivu Balaban i mnoge poznate hrvatske ljubitelje krzna.

Pokosica pokrenula raspravu

Vlatka Pokos svoju novu šubaru pokazala je na Sljemenu, i to dva puta u tjedan dana, i komentirala to u vlastitom stilu: "Znam da me mnogi proganjaju zbog moje ljubavi prema krznu, ali ni najkvalitetnije lažno krzno se ne može usporediti s pravim", kaže Vlatka, a oni koji nose pravo krzno znaju da je gospođica Pokos po ovom pitanju potpuno u pravu.

"Ništa ne grije kao pravo krzno"

S njom se slaže i Alka Vuica, poznata po osebujnom modnom stilu, životinjskim uzorcima i krznenim dodacima. Međutim, oni koji su životinjskog porijekla su naslijeđeni, upozorava Alka. "Imam nekoliko bundi koje mi je ostavila baka i njih nosim. Nikad si nisam kupila bundu i ne bih to napravila, a ljudi koji nose krzno znaju da pravo ipak grije najbolje", kaže Alka.

Marko Grubnić: Rakun ili...?

Poznata ljubiteljica krzna je i Snježana Mehun, koja snijeg izbjegava na mjestu gdje joj krzno neće trebati (sa svojim Mihaelom je pobjegla na odmor na Šri Lanku), Ante Gotovac kod kojeg uvijek postoji sumnja da možda i nije pravo te nezaobilazni Marko Grubnić, koji u svojem ormaru njeguje jednu bogatu krznenu kolekciju. Od njegovih krznenih asesoara najpoznatiji je dugodlaki prsluk od kojeg su se naježile sve dlake na glavama svih članova Prijatelja životinja, u kojem se šepirio cijelu prošlu zimu. Isti takav prije nekoliko sezona izbacio je Dior kao pravi zimski must have, a je li Markov pravi ili ne, nećemo vam otkriti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara