Poznati reper tvrdi da je Zemlja ravna ploča: "Govorim iz osobnog iskustva"

Poznati reper tvrdi da je Zemlja ravna ploča: "Govorim iz osobnog iskustva"

Foto: JLP

ZVUČI nevjerojatno, no još uvijek postoje oni koji vjeruju da je Zemlja ravna. I ne samo da vjeruju, nego i sve ostale pokušavaju uvjeriti u to. A kada je netko od tih ljudi slavan i ima gotovo 2,5 milijuna pratitelja na Twitteru, to ne može proći nezapaženo.

Reper, producent i glazbenik B.o.B. na svom je Twitter profilu krenuo u misiju edukacije šireg pučanstva. Objavio je niz slika i komentara koje, po njegovom mišljenju, pokazuju i dokazuju da je Zemlja ravna ploča.

Očito je da je B.o.B. prilično strastven oko ove teme i sasječe u korijenu svaki komentar koji se suprotstavlja njegovoj teoriji.

"Ne pokušavajte me sabiti u kut 'teoretičara zavjere'. Ja govorim iz osobnog iskustva", jedan je od reperovih odgovora na tuđe argumente. Iz kakvog osobnog iskustva točno govori, ne znamo, ali vjerojatno ne toga da je pao s ruba Zemlje.

U raspravu se čak uključio i popularni astrofizičar Neile deGrasse Tyson koji je glazbeniku pokušao objasniti njegove zablude, ali bez uspjeha. Na kraju je samo poentirao "Čovječe, da budemo jasni – to što si pet stoljeća zaostao u svom razmišljanju ne znači da ne možemo uživati u tvojoj glazbi".

B.o.B. nije impresioniran Tysonovim autoritetom te i dalje oduševljava Twitter svojim objavama, ali nikoga ne prisiljava da razmišlja kao on: "Ne vjerujte onome što govorim, istražite ono što govorim".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara