Esport

Predmet mnogih rasprava: Kako vi nazivate ovu tipku na kontroleru PlayStationa?

Predmet mnogih rasprava: Kako vi nazivate ovu tipku na kontroleru PlayStationa?
Foto: 123rf

SONY se uključio u raspravu na Twitteru kako bi jednom zauvijek odgovorio na pitanje kako se zove tipka "X" na njegovom kontroleru. Jedna sasvim nevina rasprava na društvenim mrežama tako se poput požara proširila internetom i obuhvatila brojne gamere.

>Nevjerojatan rast Twitcha: Ekipa zarađuje i do 10 milijuna dolara

>Nakon 15 godina otkrivene nove šifre za GTA San Andreas

"Kažete li iks ili križić?" jednostavno je pitanje koje je postavio jedan tviteraš te je primio brojne odgovore gamera. Većina njih, kao i mi, spomenutu tipku naziva x (iks), što je zapravo pogrešno. Sa službenog profila PlayStationa za Ujedinjeno Kraljevstvo stigao je i odgovor: "Trokut, krug, križ, kvadrat, ako križ nazivate x, kako onda zovete krug?" Po toj logici, krug bismo jednostavno nazivali prema slovu o.

Međutim, Sonyjev dizajner Teiyu Goto je prije nekoliko godina za 1UP objasnio kako su tipke na kontroleru za PlayStation dobile ime: "Htjeli smo nešto jednostavno što će ljudi zapamtiti pa smo se odlučili za ikone i simbole, a ja sam potom smislio trokut-krug-x-kvadrat kombinaciju. Svakom sam simbolu dao značenje i boju. Trokut označava smjer ili glavu i učinio sam ga zelenim. Kvadrat se odnosi na komad papira, kao izbornik ili dokument, i učinio sam ga ružičastim. Krug i x predstavljaju da ili ne odlučivanje i zato su plavi i crveni."

Čak i sam dizajner tipku naziva x, a ne križ, iako Sony tvrdi suprotno. Što bi tek bilo da znaju da mi i kvadrat zovemo kocka...
 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara