Predsjednica, navijačica, vozačica autobusa. Kolinda hit u Nigeriji

Predsjednica, navijačica, vozačica autobusa. Kolinda hit u Nigeriji
Ruptly

KOLINDIN spektakl na kiši u Rusiji osvojio je cijeli svijet, a naša je predsjednica simpatična većini ljudi koji su je upoznali dok je grlila nogometaše poslije finalne utakmice između Hrvatske i Francuske. Kolinda je apsolutni hit na internetu, a o njoj se posljednjih dana pisalo više nego o Luki Modriću, najboljem hrvatskom nogometašu.

Kako to obično biva, sa svjetskom slavom su krenule i lažne vijesti koje bi se mogle pretvoriti u urbane legende. Kolindini obožavatelji iz Nigerije sada su uvjereni da je sama  vozila autobus u kojemu su bili hrvatski nogometaši, kada su s aerodroma krenuli prema Trgu bana Jelačića.

Embed from Getty Images

Poznata nigerijska blogerica Nkru Homannn nahvalila je Kolindu na Facebooku, a njezin post se proširio internetom, pa u Africi misle da je Kolinda bila vozačica autobusa koji se pet sati probijao do Trga.

"Vidite kako je hrvatska predsjednica osobno vozila nogometaše. Wow, što reći. Želim da i vi kažete nešto o ovoj prekrasnoj predsjednici", napisala je.

Nigerijci su oduševljeni napisanim i sad svi žele predsjednicu kao što je Kolinda. Post je na Facebooku podijeljen više od 17 tisuća puta.

Nije trebalo dugo da i ostatak Nigerije plavokosu vozačicu autobusa pomiješa s Kolindom. Jedan poznati nigerijski svećenik također je oduševljen Kolindinim ponašanjem na Svjetskom prvenstvu, a nakon što se i njemu učinilo da predsjednica vozi autobus nazvao ju je "utjelovljenjem sluge". Posvetio joj je i podugačak post na Facebooku u kojemu je Nigerijcima predstavio Kolindu, kroz njezinu političku karijeru. Alfred je oduševljen činjenicom da je Kolinda sama platila kartu do Rusije i da je strastveno navijala za nogometnu reprezentaciju, a već dan kasnije vozila autobus pet sati do Trga, gdje je bio doček.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara