Predstavljen najveći čokoladni zec na svijetu

Tekst: A.A.
Foto: JLP

NAJVEĆI čokoladni zeko na svijetu predstavljen je u petak u Johannesburgu. Pravu poslasticu za sve ljubitelje slatkog izradili su kipar Harry Johnson i njegova četiri pomoćnika. Zec je visok točno 3,82 metra, a težak čak tri tone. Ako prođe provjeru, zekan, koji je točna replika onog Duracellova, za nekoliko dana ući će u Guinnessovu knjigu rekorda.

Planiranje izrade ogromne čokoladne skulpture trajalo je mjesec dana, a zeko je izgrađen od čokoladnih blokova u tri dana. Sve znatiželjnike zeko će u u Sandton City Centre Courtu  uveseljavati do 27. ožujka. Čokoladni div smješten je u posebnom, izoliranom oboru u kojem se neće rastopiti, a hoće li nakon izložbe biti ponuđen ljubiteljima čokolade na grickanje, nije poznato.

Jedan od graditelja najvećeg čokoladnog zeca Mark Fruhauf kaže kako mu je za neko vrijeme sasvim dovoljno čokolade. "U ovom trenutku uopće ne volim čokoladu. Nakon tri dana slatkoga i tog mirisa - ne, hvala. Svaka čast čokoladi, ali sad mi stoji na stolu i ne želim je niti dotaknuti", rekao je Fruhauf.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara