Predstavljena "obrnuta mikrovalna", hladi pivo za manje od minute

Predstavljena "obrnuta mikrovalna", hladi pivo za manje od minute
Foto: Screenshot/dailymail.co.uk

FANTASTIČNA "obrnuta mikrovalna" koja može ohladiti pivo, bocu vina ili limenku nekog gaziranog piće, pod nazivom Juno, predstavljena je na ovogodišnjoj konvenciji CES, prenosi The Sun.

Ovu specifičnu mikrovalnu je dizajnirala kalifornijska kompanija Matrix Industries, čija je specijalnost proizvodnja pametnih satova s toplinskim napajanjem.

Ovaj "ohlađivač" koristi termoelektrični rashladni motor koji vrti vodu oko pića velikom brzinom, čime brzo smanjuje temperaturu limenke. Sami stroj se prilikom procesa hlađenja ne pomiče, a piće je spremno za konzumiranje čim izađe iz "obrnute mikrovalne". Predstavljen je prototip koji može ohladiti po jedan gazirani sok, ali ga kreatori planiraju osposobiti za komercijalnu upotrebu i to veoma brzo.

Matrix je na javnoj stranici Indiegogo stavio svoj izum u pretprodaju. Nakon samo dva dana od aktivacije kampanje, zaradili su preko 100 tisuća funti. Desetine uređaja je prodano na ovoj platformi, a kompanija je najavila da će s isporukom krenuti već u kolovozu ove godine, ako sve bude išlo po planu.

Cijene se kreću od 153 funte za jedan stroj, pa sve do 7600 funti za trgovce koji žele kupiti i do 50 Juno ohlađivača odjednom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara