Prema ovoj teoriji kraljicu Daenerys mogla bi dočekati zaista stravična sudbina

Prema ovoj teoriji kraljicu Daenerys mogla bi dočekati zaista stravična sudbina
Screenshot: Youtube

SUDEĆI po posljednjim epizodama Igre prijestolja, čini se da se kraljici Daenerys šanse za pobjedu drastično smanjuju, a neki od fanova imaju teoriju po kojoj će ona završiti na isti način kao njen otac, postat će "luda kraljica". 

Ova se teorija već duže vrijeme provlači po internetu, no događaji u posljednjih nekoliko epizoda bi, smatraju fanovi, mogli biti presudni za ovakav rasplet. 

Nakon što je cijeli život provela bježeći od ubojica, a vlastiti brat ju je prodao khalu Drogu, Daenerys je gotovo ni iz čega izgradila golemu vojsku kako bi ostvarila svoj jedini životni cilj i našla se na Željeznom prijestolju koje joj, kako ona vjeruje, po pravu pripada. 

Međutim, kad je napokon stigla u Zapadne zemlje, tamo ju je dočekao rat u kojem je izgubila dobar dio svoje vojske, svog najbližeg prijatelja i saveznika (Joraha Mormonta) i dva od tri svoja zmaja. 

Osim toga, saznala je da je njen saveznik/ljubavnik/nećak Jon Snow zapravo Targaryen koji polaže veće pravo na prijestolje nego ona sama. Nakon svega toga pred očima joj je ubijena najbliža prijateljica Missandei. 

Ne smijemo zaboraviti da je njen otac bio prethodni ludi kralj te da joj u ovoj teoriji ni genetika ne ide na ruku.

Iako je Tyrion uvjeren da bi u posljednjem ratu trebali pokušati svrgnuti Cersei bez uništenja King's Landinga, mnogi fanovi nisu sigurni da će ga Daenerys nakon svega navedenog poslušati, a čak i sa samo jednim zmajem mogla bi napraviti poprilično štete. 

Znak da bi se to moglo dogoditi dala je i glumica koja je u seriji glumila Missandei. Njene posljednje riječi bile su: "Dracarys", a glumica Nathalie Emmanuel je na svom Twitteru objavila da to znači jednostavno: "Spali kuju."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara