Premijerno poslušajte novi singl Darka Rundeka "Para ljude vara"

DARKO RUNDEK snimio je novi singl "Para ljude vara", kojeg premijerno možete preslušati na Indexu. Pjesma "Para ljude vara" nalazit će se na novom albumu Rundek Cargo Trija "Plavi avion", kojeg se očekuje sredinom studenog ove godine. Osim što je to naslov jedne od pjesama na albumu, "Plavi avion" (Blue Plain) asocira na svojevrstan visinski blues. Taj naslov više govori o duhu nego o glazbenoj formi albuma na kojem će se nalaziti 12 pjesama, dugačkih i kratkih, veselih i tužnih, ozbiljnih i smiješnih - rundekovskih.

"Para ljude vara" je šaljiva i poučna pjesmica o kraju kapitalizma. Ako je radnička klasa početkom osamdesetih otišla u raj potrošačkog društva, sad potrošači kreću u raj odgovornog kolektivizma (ili kakvo već ime dobije to teško zamislivo društvo koje vodeći princip uzimanja zamjenjuje vodećim principom davanja). Ali nisu baš sigurni je li to samo šala ili nečija podvala. Pjesmu objavljuju sada, sredinom rujna, jer ljetovanjem i početkom školske godine poharani osobni i obiteljski budžeti tjeraju na razmišljanje o smislu novca, kapitalizma i potrošačkog društva.

Kompoziciju i tekst pjesme "Para ljude vara" potpisuje Darko Rundek, a aranžman i izvedbu Rundek Cargo Trio (Isabel na električnoj violini, Dušan Vranić - Duco na klaviru, harmonici, udaraljkama, elektronskim zvukovima i kao vokal te Darko Rundek kao autor, gitarist i pjevač).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara