Prestanite cmizdriti

Prestanite cmizdriti

POMALO sam nervozan svaki put kada se u medijima pojavi neka nova priča o slavnima koji rone suze pričajući o svojim životnim turbulencijama. Nervozan sam zato jer znam da će samo nekoliko mjeseci kasnije isti taj uplakani selebriti isprozivati medije koji zadiru u njegovu intimu.

Razmislite malo o tome i recite koliko vas bi javno prozborilo o svom pobačaju ili nekim izuzetno intimnim momentima iz vlastitog života, to jest o onim momentima koji bi trebali ostati intimni, a ne postati predmet javnih razglabanja. Dakle, morate biti poprilično veliki idiot da ničim izazvani pred kamerama blebećete o svojim obiteljima, životnim prilika ili nesrećama o kojima, tobože, ne želite pričati. Djevojka koju jedino znam pod šifrom "stokina cura“ ili po novijim napisima "stokina bivša cura“ sa dečkom prekida preko televizije. Ako malo bolje razmislimo, to je poprilično bolesno sranje i spada u sferu grde prostitucije vlastite intime.

Da se previše ne uplićem u sam trač reći ću samo ovo, takva osoba zaslužuje da je vječno zainteresirani mediji razapnu i njen prljav veš razbacaju po naslovnicama kojekakvih žutih tiskovina. Ne zbog toga jer sam pakosni smrad koji uživa u tuđoj nesreći niti sam jedan od onih koji takav oblik novinarstva podržava kupnjom časopisa već zbog toga jer je izazvano. Ako si odlučio svoje tajne prodavati zbog slave, pripremi se da isti ti mediji zarone malo dublje i nađu ono što ih zaista interesira, a to vrlo često nije ono što ti želiš otkriti. To je takav posao.

I baš kao što pušači nemaju pravo kriviti svijet zbog terminalnih bolesti, idioti koji svoje sranje daju na pladnju nemaju pravo medije prozivati zbog turanja njuške u njihove osobne stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz istih razloga nikada nisam pridavao prevelike važnosti sukobu Pokos-Radeljak jer taj se dvojac odlučio na izrazito gnusno iznošenje osobnih problema koje je u konačnici naštetilo samo djetetu, a njima nije donijelo ništa drugo osim pojavljivanja na raznoraznim naslovnicama gdje su iznova dokazivali kako vole svu tu medijsku pažnju. A ako je postati "trač mjeseca“ nečiji cilj, tada takva osoba ne zaslužuje ništa bolje od tračeraja i gmizanja kroz blato.

Ljudi su gladni slave, bez obzira na cijenu, ali malo tko je kadar prihvatiti da u procesu prostitucije ponekad ostaneš jeben i uskraćen za novac. Tako to ide u svijetu kurvi i makroa. Prestanite cmoljiti i tražiti sažaljenje jer nitko vas nije tjerao da se bavite šoubiznisom. Za razliku od onih koji za plaću od 3000 kuna krvare od jutra do sutra ili sportaša koji svoj društveni status stječu napornim treninzima, vaš je posao život pod lupom javnosti i bavljenje onim što nesumnjivo volite. Zato ne očekujte da netko poštuje vašu intimu ako je eksploatacija iste ono na čemu ste izgradili vlastiti "status".

Ne smatram da je bavljenje tuđim životima posao iz snova, ali do sada nisam čuo da se neki novinar, javno i grcajući u suzama, žalio zbog toga što mu se život sastoji od neprestanog lova na spektakle, političke intrige, tuđi prljav veš, grbljenja nad tastaturom ili smrzavanja pred sudnicom. Dakle, očito je da svoj posao smatraju "poslom" koji ima pozitivne i negativne strane s kojima se nose.

Jebi ga, vaš je posao "biti slavan", nosite se s tim.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara