Priča o učitelju iz Gane koji predaje informatiku bez računala dobila je divan nastavak

Priča o učitelju iz Gane koji predaje informatiku bez računala dobila je divan nastavak

Foto: Facebook

NAKON što se prošli mjesec internetom proširila priča o učitelju iz Gane koji djecu podučava informatiku bez računala, Richard Appiah Akoto počeo je ubirati plodove svoje neočekivane medijske popularnosti.

Kad su fotografije učitelj iz gradića Sekyedumase obišle svijet, mnogi su mu obećali računala, a sad su počele stizati donacije.

Ljudi i organizacije doniraju računala i laptope školi, a kao dio Microsoftova obećanja, Akoto je doputovao u Singapur na besplatnu edukaciju. 

Tehnološki gigant obećao je opremiti Akotovu školu računalima, kao i pristup Microsoft Certified Educator Programu (MCE) za profesionalni razvoj.

Betenase M/A Junior High School nije imala računalo od 2011. godine, iako 14 i 15-godišnji učenici prema kurikulumu moraju položiti testove iz informatike i komunikacijskih tehnologija kako bi upisali srednju školu. 

U školu su dosad stigle dvije donacije, a fotografije je Akoto u ponedjeljak objavio na Facebooku. "Primljena druga donacija. Pet potpuno novih računala za školu. Jedan laptop za učitelja. Tri kutije knjiga. Bog vas blagoslovio sve", napisao je učitelj čija je požrtvovnost mnoge zadivila.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara