Prijetio mu doživotni zatvor zbog zločina koji nije počinio, spasio ga selfie

Prijetio mu doživotni zatvor zbog zločina koji nije počinio, spasio ga selfie
Foto: Facebook

21-GODIŠNJEM mladiću iz američkog Teksasa prijetio je doživotni zatvor za zločin koji nije počinio, a spasio ga je samo jedan selfie. 

Christopher Precopia uhićen je u rujnu prošle godine nakon što ga je njegova bivša djevojka optužila da joj je provalio u kuću i napao je skalpelom kojim joj je, tvrdila je, urezao slovo X ispod vrata. 

Policija mu je pri uhićenju dala minimalne informacije, a njegov odvjetnik je za KUVE otkrio da su mu na pitanje zašto je uhićen odgovorili: "Ne pretvaraj se da ne znaš."

Optužili su ga za provalu s namjerom da počini daljnji zločin za što je mogao dobiti i doživotnu kaznu. 

"Nisam imao pojma tko me optužio ni što se događa. Stalno sam se bojao što će se dogoditi idući dan. Išao sam spavati s nadom da se više neću probuditi samo da bi pobjegao od stvarnosti", ispričao je Christopher. 

Njegovi su roditelji morali posuditi 150 tisuća dolara (976 tisuća kuna) da bi mogli platiti odvjetnike. 

Sve se preokrenulo kad se njegova majka sjetila da je na datum navodnog napada objavila selfie snimljen u jednom hotelu, 113 kilometara udaljenom od kuće njegove bivše cure. Zahvaljujući tome uspjeli su dokazati gdje se točno nalazio u to vrijeme. 

"Imao je sreće da je ona izabrala datum i vrijeme za koje je imao čvrst alibi. Puno puta smo razgovarali o tome da je imao velike sreće", rekao je njegov odvjetnik. 

Christopher je nakon ovoga oslobođen optužbi, a njegova bivša će se morati suočiti s optužbom za lažnu prijavu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara