Princ Charles će kao kralj vjerojatno nositi drugo ime, evo i koje

Princ Charles će kao kralj vjerojatno nositi drugo ime, evo i koje
Getty

PRINC Charles u srijedu je proslavio svoj 70. rođendan i posljednjih dana mediji su prepuni nepoznatih detalja iz njegove biografije. Charles na britansko prijestolje čeka već 70. godina, najduže u britanskoj povijesti, a šuška se da će Elizabeta II. abdicirati u roku od tri godine i svom sinu prepustiti vlast. Međutim, u tom slučaju on neće biti novi kralj, nego će kraljeve obaveze obavljati pod titulom princa regenta.

Ipak, nakon kraljičine smrti Charles će postati novi britanski kralj. U tom slučaju Britanci će mijenjati tekst himne "God Save the Queen", promijenit će izgled novčanica, a Charles će vrlo vjerojatno promijeniti i ime, kako su to radili i njegovi preci. 

Princ Albert Edward postao je 1901.godine kralj Edward, a 1936. godine Albert, vojvoda od Yorka postao je kralj George VI.

Princ Charles će najvjerojatnije postati kralj George VII., piše Daily Mirror. Navodno se princ povjerio najbližim prijateljima  da će slijediti primjer svojih predaka, a pretpostavlja se i da želi izbjeći negativne konotacije koje se vežu za prethodne britanske kraljeve koji su nosili ime Charles.

Puno ime princa Charlesa je Charles Arthur Philip George, pa će izabrati jedno od tih te će to najvjerojatnije biti George, te će tako postati kralj George VII.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara