Princ Charles i Camilla Parker-Bowles pred oltarom

PRINC Charles i njegova pratilja Camilla Parker-Bowles vjenčat će se, objavljeno je u četvrtak ujutro iz Clarence Housea, londonskog doma princa od Walesa, dok mediji javljaju da će se vjenčanje održati 6. travnja.

Princ Charles, nasljednik engleske krune, oženio je Dianu Spencer 29. lipnja 1981. u katedrali St. Paul u Londonu. Razveli su se 1996. godine.

Princeza Diana (36), njezin pratioc Dodi Al-Fayed (42) i njihov francuski vozač Henri Paul poginuli su u prometnoj nesreći u kolovozu 1997. u tunelu pod pariškim mostom Alma.

Kraljica i premijer vesele se vjenčanju Charlesa i Camille

Britanska kraljica Elizabeta II. uputila je "najsrdačnije želje za zajedničku budućnost" princa Charlesa i Camille Parker Bowles koji će se vjenčati 8. travnja u dvorcu Windsor, prema priopćenju Buckinghamske palače.

"Vojvoda od Edinburga i ja smo jako sretni što se princ od Walesa i Camilla Parker Bowles vjenčati", stoji u priopćenju koje je u njezino ime objavila palača.

Britanski premijer Tony Blair je "oduševljen zbog princa i Camille Parker Bowles", rekao je u četvrtak nakon objave njihovog vjenčanja.

Parker Bowles, koja će se udati za nasljednika engleske krune, bit će princeza supruga a ne kraljica, ako Charles postane kralj, objavila je u četvrtak Clarence House, londonska rezidencija princa.

Camilla (57) će nositi titulu vojvotkinje od Cornwalla.

Princ Charles (56) se razveo u srpnju 1996. od Lady Diane Spencer s kojom se vjenčao 29. srpnja 1981.

Sedamdeset posto Britanaca ne odobrava njihovo vjenčanje, prema prvom ispitivanju informativne tv-mreže Sky News.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara