Princ u jednom danu spiskao 300.000 kuna javnog novca, Britanci bijesni

Princ u jednom danu spiskao 300.000 kuna javnog novca, Britanci bijesni
Foto: Guliver Image/Getty Images/Wenn

BRITANCE je razbjesnilo ponašanje princa Edwarda, najmlađeg sina kraljice Elizabete, nakon što se doznalo da je za put od nešto više od 200 kilometara koristio privatni avion, plaćen iz džepa poreznih obveznika.

54-godišnjakovo putovanje između Poolea u Dorsetu i Tamwortha u Staffordshireu na obilježavanje 1100. obljetnice smrti anglosaksonskog vladara Aethelflaeda porezne obveznike stajalo je 37.000 funti (nešto više od 300.000 kuna) - i to samo u jednom smjeru. Karta za jednu osobu za putovanje prvom klasom u vlaku stajala bi oko 250 funti (nešto više od 2000 kuna). 

Embed from Getty Images

"Ovo je otvorena zloupotreba javnog novca. Da je u pitanju član parlamenta, sad bi bio u opasnoj gabuli", rekao je za Daily Mail Graham Smith iz antimonarhističke skupine Republic. 

"Vojvoda od Wessexa sudjeluje u trodnevnom programu. Kao i uvijek, u obzir pri planiranju putovanja je uzeta sigurnost, učinkovita upotreba vremena i namjera da se zbog njegovog putovanja minimalizira remećenje situacije i prometa za ostale građane", tvrde iz palače.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara