Prinčevi, privatni avioni i James Bond: Ovdje zimuju bezobrazno bogati

Prinčevi, privatni avioni i James Bond: Ovdje zimuju bezobrazno bogati
Screenshot: Youtube/Instagran

ST. MORITZ, mjesto u švicarskim Alpama popularno je skijaško odredište za one dubljeg džepa. Zahvaljujući luksuznim hotelima s pet zvjezdica i brojnim restoranima prepoznatim od Michelina, St. Moritz privlači elitu koja tamo voli provoditi zimske dane, skijajući i uživajući u prekrasnoj prirodi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Arianna Giaconia (@arianna_giaconia)

Smješten je u kantonu Graubünden,na granici s Italijom i središte je regije Engadin koja obuhvaća nekoliko skijališta. Osim po luksuznim hotelima i restoranima poznat je po raznovrsnim zimskim sportovima poput pola i kriketa na ledu, curlinga, boba, ali i kao prvo alpsko mjesto s terenom za golf. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Nadine Trompka (@nadinetrompka)

Prvi su turisti u njega počeli dolaziti još 1864., a tamo bi boravili od Božića do Uskrsa, piše Business Insider. 1928. ugostio je prve Zimske olimpijske igre, a 1948. druge što je potvrdilo njegov status luksuzne destinacije. 

Malo ljudi zna da je poslužio kao lokacija za snimanje čak dva filma o Jamesu Bondu: Špijun koji me volio i Pogled na ubojstvo. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Kempinski St. Moritz (@kempinskistmoritz)

Do danas se razvio u jedno od najekskluzivnijih skijališta na svijetu gdje rado zimuju milijarderi, holivudske zvijezde, pa čak i kraljevska obitelj. Ovdje su vrijeme provodili Claudia Schiffer, Liz Hurley, Kate Moss, Robert De Niro, princ Edward...

Posjetitelji koji dolaze privatnim avionima mogu sletjeti na privatni aerodrom, a ako žele za let ovamo mogu iznajmiti avion po cijeni od 62 tisuće kuna. Najbliži aerodrom na koji slijeću komercijalni letovi nalazi se u Zurichu koji je od St. Moritza udaljen oko dva i pol sata vožnje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Matthias Geiger (@mg_aviationphotography)

Gosti mogu odsjesti u jednom od luksuznih hotela s pet zvjezdica poput Carlton Hotela koji po svoje klijente na željezničku postaju šalje privatnog vozača u Bentleyju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Carlton Hotel St. Moritz (@carltonstmoritz)

Tu je i Suvretta House Hotel koji za svoje goste, među kojima se nalazi i švicarsko plemstvo, priređuje glamurozne balove. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Suvretta House (@suvrettahouse)

Kulm Hotel će vam rado organizirati privatno skijalište na mjesečini, a nedavno je u renovaciju njegovog spa centra uloženo 10 milijuna dolara. 

Ako vam se ne sviđaju hoteli uvijek možete iznajmiti vilu čije se cijene kreću od 490 tisuća do 1,2 milijuna kuna. 

Među brojnim restoranima okićenim Michelinovim zvjezdicama možete se primjerice odlučiti za Badrutt's Palace gdje je Alfred Hitchcock proveo svoj medeni mjesec. 

Naravno, tu vas očekuje i 350 kilometara skijaških staza, ali i aktivnosti poput sanjkanja, skijanja sa psima ili jahanja po zaleđenom jezeru. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Snow Polo World Cup St. Moritz (@snowpolostmoritz)

Ako ste skloniji šopingu ovdje ćete naći trgovine nekih od najpopularnijih luksuznih brendova poput Versacea, Cartiera ili Guccija. 

Partijati sa zvijezdama možete u klubovima poput King's Cluba, kušati viski u Devil's Placeu koji navodno ima najveći izbor viskija na svijetu ili kockati u kasinu Kempinski Grand Hotela. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara