"Prkosnim haljinama" protiv koronakrize

"Prkosnim haljinama" protiv koronakrize
Foto: Press

DIZAJNERICE Martina Čičko Karapetrić i Morana Saračević svojim kreacijama liječe teške misli uzrokovane koronakrizom.

Kada je mačak tako šarmantno doviknuo Alisi “Svi smo ovdje ludi”, pokušavajući joj objasniti kako izgleda svakodnevica ljudi u Zemlji čudesa u koju se spustila ušavši u zečju rupu, stvoren je citat za povijest koji se rado i danas izgovara. Naime, u svega nekoliko riječi Lewis Carroll objasnio je kako je posve normalno, čak i uobičajeno, biti pomaknut, šašav i drugačiji kako bi opstao u prečesto dosadnom i okrutnome svijetu.

I ove godine svjedočimo nevjerojatnom razvoju događaja na svjetskoj razini, uzrokovanom koronavirusom koji je promijenio naš svijet i pritom najjače udarao na industriju luksuza, mode i ljepote.

Sve ono što se do jučer smatralo očekivanim, ono u čemu su svi uživali bez razmišljanja, sada je poljuljano i dovedeno u pitanje. Kako bi odgovorile na teška pitanja, tamne misli i osjećaj nemoći koji vlada u industriji luksuza, dizajnerice modnog dvojca Boudoir – Martina Čičko Karapetrić i Morana Saračević – odlučile su predstaviti novu capsule kolekciju couture mode naziva ‘Prkosne haljine’ i pritom su osmislile vizualno atraktivne kreacije koje najbolje sumiraju upravo citat iz Alise iz zemlje čudesa. 

Raskošni printovi na maxi kreacijama kao da govore o nekom drugom, sretnijem i opuštenijem životu, pomaknutom i ekscentričnom, a opet dovoljno ljupkom i ženstvenom. Prkos izazovnim vremenima.

Njihove kampanje već su dugi niz godina pravi festival ljepote, a tako je i ovaj put u još jednoj izvedbi Franje Matkovića i Senje Vild koji su ovjekovječili najnovije Boudoir kreacije. Duge haljine prepune volumena i valova, koje s pokretom otkrivaju svoju stvarnu ljepotu i neodoljivost, glavne su uloge u slagalici stila koju ne treba previše razotkrivati. Romantična, superženstvena moda, s natruhama nešto prigušenijeg, smirenijeg senzibiliteta, obojena je neočekivanim kolorima koji oduzimaju dah.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara