Probali smo hranu na Adventu u Zagrebu: Naišli smo na čuda, ali i na teški šrot

Probali smo hranu na Adventu u Zagrebu: Naišli smo na čuda, ali i na teški šrot
Foto: Luka Šangulin/Index

ADVENT U Zagrebu svake je godine sve veći i veći, a skupa s njim raste i gastro ponuda. Advent u Klovićevim dvorima, Fuliranje, Ledeni park, Zrinjevac, Trg bana Jelačića i ostale adventske lokacije u gradu vrve kućicama koje se trude istaknuti i natjerati vas da baš kod njih ostavite 20/30/40/više kuna.

Mi smo si zadali junački zadatak, obišli zagrebačke adventske lokacije i provjerili kakva je ove godine ponuda što se hrane i pića tiče.

Zadatak (kao što ćete vidjeti) nije bio nimalo lagan...

Advent u Klovićevim dvorima

Rasputin - Sendvič s lososom (35 kuna)

Ivana:

Ovo je bilo nešto najgore što sam vidjela i probala. I ne mislim samo tijekom isprobavanja na Adventu. Najobičnije pecivo prerezano i premazano nečim što je možda majoneza, a možda i neki sir, unutar kojeg se nalaze dva-tri komada lososa. Suhog, tvrdog lososa sumnjivog mirisa nakon kojeg ću jedno vrijeme izbjegavati tu ribu. Sendviči stoje u otvorenoj vitrini, izloženi svim vanjskim utjecajima. Zaobiđite za vlastito dobro.

Hrvoje:

Nisam siguran što Rasputin nudi uz ovo što smo probali, ali nadam se da je na daleko višoj razini jer sendvič s lososom je neoprostivo loš. Zapravo je iznenađujuće da se ovo uopće našlo u ponudi jer ovo je hrana koja stoji izložena na pultu i svatko na nju može kihnuti ili je dodirivati dok konobari ne gledaju. U prvom redu zato što sendviči izgledaju kao izložbeni primjerci, a ne hrana koja se prodaje. Dodamo li na to i realno grozan okus i činjenicu da je sve tako bezvezno i dosadno pripremljeno i imamo kandidata za ovogodišnji top 3 najgorih na Adventu. 

Istra 100% - Ombolo (35 kuna)

Ivana:

Ako se primite pripreme nečega specifičnog kao što je ombolo, onda to zaista morate usavršiti do kraja. Ako to ne možete napraviti, nemojte to ni prodavati. U najobičnijem (dosta suhom) pecivu poslužen nam je istarski ombolo uz priloge, a okus je bio takav da sam ja nekoliko puta Hrvoja koji je kupovao na ovoj kućici pitala - je li to riba ili meso. Okus me iz nekog razloga podsjetio na sardine iz konzerve s povrćem, što stvarno nije pohvalno kad je riječ o svinjetini. Ne bih preporučila.

Hrvoje:

Moj drugi po redu veliki fail. Neću previše filozofirati jer Ivana je rekla više manje sve, ali činjenica je da ovo nije dobro. Nikada prije nisam probao ombolo, ali nakon prvog griza znao sam da ovo ne može biti najbolji primjer ovog specijaliteta. Jednostavno ne može jer u suprotnom ne bi imao status specijaliteta. Ne posebno kvalitetni sastojci u otužnom pecivu je možda najbolji opis. E sad, budući da ga u tom trenutku nisam imao s čime usporediti, dao sam mu prolaznu ocjenu, ali već drugi dan bilo mi je jasno da postoje daleko bolja mjesta na kojem možete probati istu hranu. 

Pani - Quesadillas (45 kuna)

Ivana:

S obzirom na ono što smo probali na Adventu u Klovićevim dvorima, quesadille na ovoj kućici su bile jako dobre. Klasika. Piletina, sir, dobro začinjeno - ne možete pogriješiti. Ako ne želite riskirati s hranom, već se dobro najesti (jer porcije su zaista zasitne) ovdje biste se trebali zaputiti.

Hrvoje: 

Realno, najukusnija hrana koju smo probali na lokaciji pored Klovićevih dvora. Mislio sam da će mi uslužnost simpatične vlasnice Irmak narušiti objektivnost i da ću morati uljepšavati priču, ali to nije slučaj. Ne očekujte spektakle jer quesadille nisu neka posebno zahtjevna hrana, ali nije ni sendvič s lososom pa uvijek postoje oni koji to mogu usrati. No, Philly Cheese Quesadilla koju smo probali je jednostavna, ukusna i zasitit će vas ako tražite nešto brzo i ukusno s nogu. 

Story - Cheesesteak (45 kuna)

Ivana:

Od cheesesteaka s kućice Story sam imala najveća očekivanja. Ne mogu reći da su me razočarali, ali me nisu ni oduševili. Najprije morate znati da je "cheese" dio u ovom sendviču zapravo posuti sir preko ramsteka tako da ako očekujete topljeni sir ili nešto slično - ništa od toga. Meso je bilo dobro pečeno, dodaci karamelizirani luk i dinstani kupus su također bili ok. Sve u svemu ok, ali za te novce sam (nešto kasnije) kušala mnogo bolje stvari.

Hrvoje: 

Vrlo sam brzo zaboravio ovaj cheesesteak jer me nije ostavio bez daha. Daleko od toga da je loš jer zaista nije, ali za 45 kuna očekujem nešto bolje i zanimljivije, a s obzirom na ostatak ponude u gradu, bilo mi je jasno da Klovićevi dvori definitivno nisu mjesto na koje ću ubuduće dolaziti po hranu. S druge strane, neki od štandova možda imaju super ponudu kobasica ili neke druge hrane, ali kobasice nas nisu zanimale. 

Cukeraj - Šarene germknedle (80 i nešto kuna - 9 komada)

Ivana: 

U Cukeraju smo probali 4 vrste knedla, različitih boja. Kupili smo paket od 7 komada u kojemu su bile dvije Oreo knedle, dvije s malinama, dvije čokoladne te dvije nama nedokučive knedle plave boje s čokoladom i nekom vrstom likera. Knedla s Nutellom je bila jako dobra jer - pa jer Nutella. Ostale me nisu oduševile.

Hrvoje:

Ovo je solidna slastica. Šarenim germknedlama ne bih pisao pjesme, ali nisu me razočarale. Štoviše, da sam bio u potrazi za nečim slatkim, ovo me defitinitvno ne bi razočaralo. Knedle s Nutellom i one s malinama i bijelom čokoladom su svakako nešto što se isplati isprobati.

Fuliranje

BarBaQ - Buncek s krumpirom i kiselim zeljem (62 kune)

Ivana:

Mojmir Žuvela i ove je godine pokosio konkurenciju na Adventu u Zagrebu. Čovjek koji je dosad oduševljevao mesom pečenim u smokeru, sad je nabavio "kinesku kutiju" u kojoj pet do šest sati peče svinju. Samo dva puta dnevno otvara "kutiju", oko 14 sati i oko 21 sat, a meso se raznese u roku keks jer je nevjerojatno. Savršeno pečeno meso kakvo teško da ste ikad jeli, korica hrskava poput čipsa, uz priloge savršeno kuhane i začinjene. Pustite kobasice, knedle i ostalo - ovo je jelo koje će vas izuti iz cipela. I vjerujte, kad ga probate činit će vam se da su 62 kune premalo za ovakvo nešto.

Hrvoje: 

Sve što napišem o ponudi BarBaQ-a zvučat će kao plaćena reklama, ali ovo je jednostavno vrhunski pripremljeno meso s vrhunski pripremljenim prilozima. I da stvar bude bolja, zbog prijašnjih iskustava došao sam sa STVARNO velikim očekivanjima i ponovno nisu razočarali. Upravo suprotno - oduševili su. Cijene na Adventu su zaista paprene i potpuno mi je jasno negodovanje nekih, ali BarBaQ je dokaz da u slučaju vrhunske hrane o cijeni nećete ni raspravljati. Vrijedno svake kune pa i više. 

Mime's - Pašteta od kozica s maslinovim uljem i kaparima (35 kuna?)/Pašta fažol sa suhim mesom (32 kune)

Ivana:

Ekipa iz Mime'sa donijela je dalmatinski štih na Advent u Zagreb pa smo kod njih kušali paštetu od kozica i tradicionalni pašta fažol. Ukusna pašteta, jako dobro začinjena je odlično predjelo za zagrijavanje prije nečeg "težeg", a pašta fažol je onakav kakav ga pripremaju mame i bake po Dalmaciji.

Hrvoje: 

Moram priznati da o paštetama ne znam mnogo i nemam previše referenci, a ni Advent nije mjesto na kojem ćete pronaći previše pašteta u ponudi pa je ono što mogu napisati da je ovo uvjerljivo najbolja pašteta koju sam probao na Adventu. Naravno, radi se o hrani za "zagrijavanje" pa ne očekujte nevjerojatne količine, ali prilično sam siguran da se iskusni poznavatelji pašteta neće razočarati. 

Buffalo - Pizza (80 kuna cijela pizza, 20 kuna cut)

Ivana:

Buffalo je pizzerija iz Vodnjana čija je pizza s ovčjim sirom s tartufima, mozzarellom di bufala, salamom od boškarina i domaćim maslinovim uljem dobila titulu najbolje pizze u Hrvatskoj. Mi smo uzeli čitavu pizzu za 80 kuna i unatoč tome što smo već pojeli podosta toga ranije i što nas je čekalo još mnogo toga kasnije, nismo se mogli suzdržati - smazali smo je cijelu. Ako ste ljubitelj tartufa ovo će vas posebno oduševiti. Jasno nam je zašto je najbolja u Hrvatskoj.

Hrvoje: 

Pizze su, s druge strane, nešto o čemu znam jako puno jer isprobao sam sve od najgoreg smeća do onih koje su predstavljene kao vrhunske (neke su to i bile). Moram priznati da sam bio pomalo sumnjičav kada su mi pizzu predstavili kao "najbolju u Hrvatskoj" jer to drastično podiže očekivanja, ali uspjeli su me oduševiti. Nisam fan tartufa, ali pizza je bila toliko dobra da sam to nakratko zaboravio. Štoviše, nakon svega sam uzeo i jednu za doma i bila je podjednako dobra čak i kad se ohladila. Vrhunsko tijesto i vrhunski sastojci koji se savršeno poklapaju je sve što očekujem od pizze, a ova ima sve to pa, ali i "ono nešto" posebno.  

Video: Ova pizza nas je oduševila! 

Garden Brewery & Kitchen - Patka u bučinom tijestu (48 kuna)

Ivana:

Simpatični dečki iz Gardena poslužili su nam patku u bučinom tijestu uz umak. Nisam fan pačjeg mesa zbog specifičnog okusa i mirisa što se, naravno, osjetilo u ovom jelu. No, to bi tako bilo da sam bilo gdje drugdje naručila pačje meso. Ono što sam mogla procijeniti jest bilo to da je meso bilo odlično pečeno (nije bilo žilavo) i tijesto je bilo ukusno. 

Hrvoje: 

Ne znam što bih rekao. Ne volim pačetinu pa stvarno ne mogu napisati ništa posebno bitno o ovom specijalitetu. Da je riječ o bilo kojem drugom mesu vjerojatno bih bio prepun hvale, ali ovo me nije oduševilo. Upravo ću zato i ponoviti da ovo piše čovjek koji ne voli pačje meso pa bi oni koji ga vole trebali u potpunosti zanemariti ono što sam napisao i probati sami. 

Bread Club - Juha od sira i piva u kruhu (30 kuna)

Ivana:

Ekipa iz Bread Cluba je svojim juhama u kruhu privukla veliku pozornost na ovogodišnjem Fuliranju. Oni nude nekoliko vrsta juha koje poslužuju u izdubljenom pecivu. Mi smo probali onu sa cheddarom i pivom i bila je jako dobra. I nećete ostati gladni unatoč tome što je riječ o juhi, veoma je zasitna.

Hrvoje: 

Odlično. Kombinacija cheddar sira i piva je nešto savršeno i vjerujem da se bilo koji siroljubac neće razočarati. Prijašnih godina probao sam nekoliko raznoraznih juha i gulaša u izdubljenom pecivu, ali moram priznati da je ovo uvjerljivo najbolja koju sam jeo. Nema filozofije, ovo je odlično. 

Kansui Ramen - Ramen (Oko 45 kuna)

Ivana:

Jedan od najboljih među kuharima, Vid Nikolić, na Fuliranju ove godine poslužuje ramen, tradicionalno japansko jelo. Meni je ovo bio prvi ramen u životu tako da ga zaista nemam s čim uspoređivati, no ovaj mi je bio ukusan. Rezanci su bili savršeno kuhani te je sve bilo dobro začinjeno. Naš fotograf Luka, koji je inače veliki fan azijske hrane, bio je oduševljen.

Hrvoje: 

Nisam imao previše iskustva s ramen juhama, ali probao sam ih u nekoliko situacija i ono što mogu reći da je ova bila najbolja do sad. Ako pak niste upoznati s ovim specijalitetom, 45 kuna moglo bi vam se učiniti kao prevelik iznos za juhu, ali budite sigurni da bi vas jedna porcija zasitila, a da se pritom niste nakrkali mesine zbog koje ćete do kraja dana osjećati težinu u želucu. Odličan izbor za one koji žele isprobati nešto novo.  

Mason - Spicy hot dog (35 kuna)/Smokey hot dog (36 kuna)

Ivana:

Hot dogovi iz Masona dolaze u posebnom "donut" tijestu koje je slično tijestu za krafne, kao što mu ime govori. S obzirom da sam prijašnjih godina probala gomilu hot dogova u veoma suhim, običnim pecivima koji unište čitav dojam, ovo me oduševilo. Veoma ukusno tijesto u kojemu kobasica zaista dolazi do izražaja. Spicy mi je bio bolji od Smokeyja, no nijedan vas neće razočarati. 

Hrvoje: 

Da nam ovo nisu ponudili, ne vjerujem da bi se ikada odlučio kupiti hot dog na Adventu jer imam blagu averziju prema adventskim kobasicama bilo koje vrste jer postale su najčešće, ali i najdosadnije rješenje na gomili štandova nemaštovite ponude. Rekavši to, reći ću i da je ovo bilo odlično i da na kraju nisam siguran je li bolji spicy ili smokey. No, izabrat ću Smokey jer ima niz zanimljivih sastojaka i vrhunsku mesarsku kobasicu u donut tijestu što ovaj kraf dog čini uistinu posebnim.  

Fermaj tovara - Ombolo (40 kuna)

Ivana:

E, ovo je ombolo! Ako se sjećate one nesreće sa Adventa u Klovićevim dvorima koje je nosilo naziv ombolo, sad bi bilo dobro da skrolate prema gore i usporedite. Izgled, tekstura i okus su neusporedivi. Ovo je fantastičan komad mesa u fantastičnom lijepo grillanom pecivu. Dodaci se lijepo nadopunjuju, no ono što je možda najbitnije - u sendviču dominira meso, a ne dodaci.

Hrvoje: 

Dan ranije prvi sam puta probao ombolo i znao sam da mora postojati bolja verzija. Ovo je ta verzija. Daleko bolja verzija. Ekipa iz Fermaj tovara učinila je uslugu ovoj istarskoj deliciji jer da nisu, vjerojatno bih još jako dugo tvrdio da je ombolo "ono nešto bezvezno što sam jedne godine probao na Adventu". Nažalost, nisam imao prilike isprobati ostalo što nude, ali nakon ovog, u narednim ću se danima potruditi što bolje upoznati s istarskom kuhinjom jer oduševili su me. 

Lola bar - Arancini (39 kuna)/Dim sum (39 kuna)

Ivana:

Ako tražite zabavu - odite na Lola bar. Dečki koji rade na toj kućici će vam sigurno uspjeti izmamiti osmijeh na lice, a ja moram priznati da su me simpatičnošću potpuno osvojili. Doduše, tome je vjerojatno pomoglo i nekoliko medica chilli rakija kojima su nas počastili i pobrinuli se da ih i popijemo. 

No, sve to na stranu - Lola ima i ozbiljno dobru hranu. Njihovi arancini su pohane okruglice sa sirom uz umak i salatu i to je nešto zaista fantastično. Ozbiljno dobar street food koji ćete poželjeti pojesti i izvan Adventa. Dim sum će oduševiti ljubitelje azijske hrane, a porcije su dosta velike tako da sigurno nećete ostati gladni. Najveće preporuke, ni slučajno nemojte propustiti ovu kućicu.

Hrvoje: 

Arancini, pohane okruglice s dvije vrste dimljenog sira nešto su što me istog trena privuklo i koliko god dobro djelovale u teoriji, toliko su bolje u izvedbi ekipe iz Lola bara. Radi se o jednom od onih specijaliteta koje ćete možda zaobilaziti strahujući od eksperimentiranja koja bi vas mogla razočarati, ali ne radite tu grešku. Isprobajte i arancine i dim sum jer nećete se razočarati. 

Time - Chistora bun (40 kuna)

Ivana:

Ako ste se zaputili na Advent s namjerom da probate dobre kobasice, nemojte zaobići Time. Oni su ove godine predstavili nešto što još nije viđeno u Zagrebu - kobasicu u posebnom tijestu kuhanom na pari koje je sasvim bijele boje. Kobasice su odlične i u ovom nježnom tijestu zaista dolazi do izražaja svaki začin, na kojima u Timeu ne štede.

Hrvoje: 

Kada su Chistora bun donijeli na stol, nisam bio siguran o čemu se uopće radi. Prvo mi se učinilo kao slastica, a onda sam primijetio kobasice. Bio sam malo sumnjičav, ali jedan zalogaj bio je dovoljan da me razuvjeri. Ovo je upravo jedno od onih jela koji kobasičastu ponudu Adventa čine zanimljivom. Savršen način da klasičnu ponudu učinite daleko zanimljivijom i na kraju krajeva, vizualno impresivnijom. I da ne bude zabune, ne ostaje sve na prezentaciji, ovo je zaista ukusno. 

T&T - Grah s kobasicom u tortilli (28 kuna)

Ivana:

Ekipa s kućice T&T i ove godine nudi najveći hit prošlogodišnjeg Fuliranja, Street sarme, no da ne bi sve ostalo na tome ove godine su smislili i nešto novo - grah s kobasicom su smotali u tortilju. I odlično je. Iako vam se možda ta ideja čini kao nešto teško ostvarivo, ovo je zaista grah s kobasicom kakav biste inače jeli iz tanjura, samo što ga sad možete jesti iz ruke dok hodate Adventom. Jako dobro!

Hrvoje: 

Prefino. Jedna od onih stvari koje ne izgledaju najbolje (dolaze u aluminijskoj foliji pa vam možda neće privući pažnju), ali svoje vizualne nedostatke nadoknađuju ukusom. S druge strane, tek sam naknadno skužio da se ne radi o meksičkom specijalitetu već starom dobrom grahu i kobasicama, ali u tortilji. Definitivno probajte, nećete se razočarati. 

Munchy - Bubble vafl s čokoladom i kikirikijem (25 kuna)

Ivana:

Jako ukusno. Čokolada i kikiriki kombinacija su s kojom ne možete pogriješiti. Bubble vafl možete jesti iz ruke, nije vam potrebna vilica, što je za street food uvijek bitna stvar. Eh da, i jaaako je velik, moguće da ćete ga htjeti i podijeliti s nekim.

Hrvoje: 

Moram priznati da je ovo moj favorit što se slastica tiče. Mnogi su uvjereni da je nemoguće uprskati savršenu (i meni najdražu) kombinaciju čokolade i kikirikija, ali toliko sam se puta uvjerio u suprotno. Na svu sreću, ovo me oduševilo i prešišalo sva moja očekivanja. Kvalitetna čokolada, hrskavi kikiriki i neopisivo ukusni vafl - savršene kombinacija. 

St. Moritz  - Germknedla s čokoladom i voćem (38 kuna)

Ivana:

Zasad najbolja germknedla koju sam probala na ovogodišnjem adventu. Priznajem, jako je slatka, ali voćni dio unutar knedle spašava stvar i osvježava. Ako vam treba čokoladna bomba - to je to.

Hrvoje: 

Nisam oduševljen jer meni je ovo bila samo još jedna germknedla s čokoladom i, ako se ne varam, nekim voćem. No, treba imati na umu da nisam preveliki ljubitelj germknedli, ali i da su mi svi za stolom, nakon što sam rekao da mi se ne sviđa, rekli da nemam pojma i da je jako zanimljiva. Ne znam, probajte sami i odlučite. 

Mr. Bjorg - Švedski vafl (20 kuna)

Ivana:

Najbolja slastica koju sam zasad probala na Adventu u Zagrebu. Preukusan vafl, prekrcan šumskim voćem i čokoladom sigurno će se još koji put naći u mojim rukama. A s obzirom na to da ćete raznorazne zaleđene germknedle prelivene sa svim i svačim na raznim adventskim lokacijama platiti i po 25 ili više kuna, mislim da je ovo i cjenovno najbolji odabir.

I ispričavamo se što samo za ovo nemamo fotografiju kako izgleda porcija - prebrzo smo pojeli jer je bilo toliko fino.

Hrvoje: 

Švedski vafl je druga po redu omiljena slastica s Fuliranja (ili prva, ako pitate moje ukućane koje sam odlučio počastiti ovim slatkim specijalitetom). Kombinacija čokolade i voća na savršeno pjenastom vaflu je sve što vam je potrebno ako ste u potrazi za nečim slatkim što u isto vrijeme nije preteško. Vjerujte mi, nećete pogriješiti. 

RougeMarin - Poderane gaće s džemom od šljiva i tučenim vrhnjem (28 kuna)

Ivana:

Chef Marin Medak na Advent u Zagrebu je doveo tradicionalni recept koji će (da se nitko ne uvrijedi) zasigurno oduševiti one malo starije. Riječ je o klasičnoj lepinjici od brašna, soli i kvasca koja se peče u ulju i zatim premaže s namazima i dodacima po izboru. Postoje razne kombinacije, mi smo uzeli onu najklasičniju s džemom od šljiva i zaista je fantastično. Nešto što će vas podsjetiti na djetinjstvo. Porcija je dosta velika. Sve preporuke.

Hrvoje: 

Bila je to posljednja slastica koju sam probao i imajte na umu da sam u tom trenutku bio slomljen od kombinacije slatkih i slanih delicija koje smo isprobali. No čak i u takvom stanju mogao sam razaznati da će ovo itekako zadovoljiti ljubitelje slatkog. 

Chiquita Churrosita - Churrosi s čokoladom/Slani churrosi (25 kuna)

Ivana:

Ako niste raspoloženi za nešto preslatko, no želite nešto grickati dok uživate u adventskom raspoloženju, ovi churrosi su prava stvar za vas. Kao da jedete ukusniju verziju fritula. Postoji i slana verzija.

Hrvoje: 

Ovisno o tome jeste li raspoloženi za slatko ili slano, churrosi će vas vjerojatno zadovoljiti. Treba imati na umu da su nešto teži (masniji) od ostatka ponude, ali u svakom su slučaju zanimljiv izbor za one koji žele isprobati nešto novo i drugačije.  

Lumperaj - Germknedle sa šljokicama (30 kuna)

Ivana: 

Germknedle sa šljokicama su na Fuliranju od prošle godine. Ove godine su dosta veće i na štapiću su, no moram naglasiti da ih nećete moći jesti sa štapića jer su jednostavno preteške pa radije odmah uzmite vilicu. Ukusne su, a ako vas još uvijek uzbuđuju šljokice na hrani sigurno se nećete razočarati.

Hrvoje: 

Ako se ne varam, isprobali smo ih prošle godine i oduševili se. Ono što mogu reći je da je kvaliteta i dalje tu pa ako su vam prošle godine promakle, definitivno ih isprobajte ove. I ne dopustite da vas šljokice zbune jer ako ste poput mene i ne gledate blagonaklono na hranu koja se neprirodno sjaji, mogli biste propustiti vjerojatno najbolje adventske germknedle. 

Majushka - Zimski sladoled (38 kuna)

Ivana: 

Ove godine na zagrebačkom fuliranju svoju kućicu ima i Maja Šuput. I da, na njoj prodaje hranu. Prije nego što postanete skeptični imajte na umu da je za Šuputicu hranu osmislio genijalni Marin Medak iz RougeMarina tako da... Mi smo probali zimski sladoled u voćnoj i zlatnoj verziji. Neobičan, ali ukusna slastica, a posebno me oduševio kornet. Cijena je dosta viša od ostalih slastica na Fuliranju, ali ako ste spremni dati malo više nećete se razočarati. Eh da, i jako su fotogenični.

Hrvoje: 

Maja Šuput definitivno nije ime koje očekujem da je na bilo koji način povezano s hranom, a još manje ime koje mi hranu može prodati, ali ja nisam ni ciljana publika. No, to je potpuno nebitno za moje mišljenje o tome što sam probao. Ovi zimski sladoledi u obliku mikrofona zapravo su iznenađujuće solidni. Inače ne volim zimske sladolede, ali ovi su me iznenadili jer očekivao sam neku bezvezariju koju prodaju samo zato što nosi ime hrvatske pjevačice. No, ugodno sam se iznenadio. Ne bi bio moj prvi izbor, ali ukusno je. 

Pića

Na Fuliranju smo probali gomilu raznih zimskih koktela, vrućih ginova, glogova i rakija i uopće vam nećemo pametnovati oko toga - svi su nam bili dobri. Papaya ima izvrsne vruće zimske koktele po 38 i 39 kuna, gospoda iz Buffalo pizzerije rade odličan jabučni sok s rumom, dečki iz Lola bara imaju fantastičan koktel još boljeg naziva Nije u Božiću sve, ali neka ga tu kraj mene, Jingle Bells imaju odličan vrući gin...

Kušali smo i Zlatno mlijeko iz Ateliera Kokken koje je odlična zamjena za vruću čokoladu ili kakao, pili smo i njihov glog, a posebno preporučujemo vrući gin iz bara Mangosta jer je odličan.

U sljedećem nastavku donosimo vam iskustva s ostalih adventskih lokacija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara