Prodaje se Dalaj-lamin Land Rover

VLASNIK najviše ponude za potpuno restaurirani Dalaj-lamin Land Rover iz 1966. godine će uz vozilo u paketu dobiti i trodnevnu pouku o budizmu s Dalaj-lamom osobno, kao i priliku da upozna Sharon Stone. Početna cijena na e-Bay online aukciji je 75.000 USD.

Iako je proizveden daleke 1966. godine Land Rover Defender je u besprijekornom stanju. Vozilo je temeljito restaurirano, a do danas je nabralo svega 10.829 km. Defender je do 1976. godine bio službeno vozilo Dalaj-lame, koji je s njim proputovao Indiju i Himalaje, a najčešće ga je koristio u kombinaciji sa službenim vozačem.

2005. godine vozilo je iz Indije brodom prebačeno u Ameriku, da bi zatim u jednoj kalifornijskoj tvrtki bilo u potpunosti restaurirano. Doveden u originalno stanje, ovaj se model smatra jednim od šest najvrijednijih Land Rovera u SAD-u i (najvjerojatnije) svijetu uopće. Trenutno nosi kalifornijske registracijske oznake HHDL XIV, čime se naglašava renome njegovog dosadašnjeg vlasnika. Naime, Tenzin Gyatso je četrnaesti po redu Dalaj-lama. 

Kao što smo već rekli, budući vlasnik će na poklon dobiti i dva bonusa. On će s Dalaj-lamom iduće godine otputovati u Indiju gdje će primiti trodnevnu poduku o budizmu. Također, novi vlasnik će se moći osobno upoznati sa Sharon Stone u sklopu izložbe umjetničkih djela na temu Dalaj-lame i filozofije koju propagira.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara